Elfdorpen en Leietheater organiseren vanaf maart maandelijks filmvertoningen voor senioren

Vanaf dinsdag 10 maart kunnen senioren ook één keer per maand in de namiddag naar de film in Leietheater dankzij een samenwerking tussen Elfdorpen en Leietheater. De films starten om 14 uur.

Net als de theaterproducties loopt ook de film in het Leietheater als een trein. Om ook senioren de kans te geven om films bij te wonen lanceert Leietheater vanaf maart maandelijks een dinsdagnamiddagfilm.

“Op het namiddagprogramma staan films die ook ’s avonds te zien zullen zijn, maar omdat het voor deze doelgroep niet altijd gemakkelijk is om ’s avonds nog naar de film te komen, wordt er eenmaal per maand ook in de namiddag een film geprogrammeerd”, zegt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor cultuur. “Deze namiddagvertoning zal maandelijks plaatsvinden op elke tweede dinsdag (niet in juni, juli en augustus). Uiteraard is iedereen welkom om ook op dinsdagnamiddag naar de film te komen, ook niet-senioren zullen we met open armen ontvangen”.

De eerste namiddagfilm is de aangrijpende Vlaamse film ‘All of Us’ van regisseur Willem Wallyn. In ‘All of us’ komen terminale patiënten samen in een zelfhulpgroep, onder de hoede van de onervaren therapeute Els (Barbara Sarafian). Een van haar patiënten is Cathy (Maaike Neuville), een huisvrouw die het slechte nieuws van haar nakende dood koste wat het kost geheim wil houden voor haar familie. De zorg voor haar gezin wil ze toevertrouwen aan haar zus, die daar zelf niet zo blij mee is. Joke Devynck, Jan Hammenecker, Bruno Vanden Broecke, Ella Leyers, Gilles de Schryver, Delphine Bafort en Wim Opbrouck vervolledigen de cast.

In april staat de biografische film ‘Judy’ geprogrammeerd, waarin Oscar-winnares Renée Zellweger in de huid kruipt van Judy Garland. In mei sluiten we af met het kostuumdrama ‘Little Women’, gebaseerd op de semi-autobiografische 19de eeuwse romanreeks van Louisa May Alcott over de gezusters March. 

Praktisch:

dinsdag 10 maart – 14 u
All of Us

dinsdag 14 april – 14 u
Judy

dinsdag 12 mei – 14 u
Little Women

Tickets: € 9 / € 7 (-26 / filmkaart €50 voor 8 filmtickets

Reserveren: www.leietheater.be/films

of aan de ticketbalie in Leietheater van dinsdag t.e.m. vrijdag tussen 14 u en 16 u.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...