Lezing “De klimaattuin: niet te warm, te droog of te nat…”

Ons klimaat ondergaat ontegensprekelijk veranderingen. De voorbije jaren waren duidelijk warmer, de zomers heter en droger… Dat heeft ook gevolgen voor onze tuin. Ons gazon moest letterlijk kleur bekennen. Maar ook de moestuin, siertuin en zelfs wie wat fruit staan heeft, voelt dat het weer de voorbije jaren het tuinieren heeft beïnvloed.

Tijdens deze lezing krijg je heel wat praktische tips over hoe je droogte kunt voorkomen, wat je kunt doen tegen slagregen en hoe je jouw tuin omvormt tot een verkoelend oase.

Marc Verachtert stelt meteen ook zijn boek ‘Zakboek voor de klimaattuin” voor. Als bezieler van de JapanseTuinen in Hasselt, tuinjournalist in Het Nieuwsblad, Fence Magazine, Nest, Chic Gardens, Livios Magazine, enz en als tuinarchitect, heeft hij tonnen ervaring. Dit boek schreef hij samen met Bart Verelst, gekend als bevlogen deelnemer van het Eén-programma ‘Het Goede Leven’.

Je beleeft ook een beetje een primeur. Het boek is net verschenen en bovendien is ‘De Klimaattuin’ ook het thema van de Tuindagen in Beervelde waar het boek uitgebreide aandacht krijgt.

Deze lezing heeft plaats op zondag 8 maart om 9.30 uur in de kelder van de Bibliotheek in Deinze (Markt 21). Toegang is gratis. Met de gewaardeerde samenwerking met de Openbare Bibliotheek Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...