Vakantie dicht bij huis dankzij het pakket Dorpeltrekking

Met de start van de vakantie wil Huis van het Kind Deinze gezinnen uitdagen om het vakantiegevoel op te zoeken in eigen buurt. Met dank aan het Netwerk Iedereen Verdient Vakantie kan je een gratis pakketje ‘Dorpeltrekking’ ophalen om op ontdekking te gaan in je stad, in je buurt,…

“Het coronavirus dwingt ons om alternatieven te zoeken voor manieren waarop we invulling geven aan ons dagelijks leven: in de vrije tijd, op ons werk, bij vrienden en familie”, aldus Trees Van Hove, schepen bevoegd voor Huis van het Kind. “Het virus heeft bij veel gezinnen een streep getrokken door de plannen in de zomervakantie. En hoewel we toch hier en daar terug op vakantie mogen gaan, pretparken zullen openen, … blijft de onzekerheid toch wat hangen: Wat als… ?”

“Huis van het Kind Deinze helpt je heel graag om er toch nog een leuke zomervakantie van te maken. We sturen je op ontdekking in je eigen buurt, in je eigen stad met de Dorpeltrekking! Het Netwerk Iedereen Verdient Vakantie stelde dit heel leuk pakket samen (#ontdekkingtroef). In Dorpeltrekking vind je een leuk doeboekje met opdrachten om uit te voeren in je stad, je straat, dicht bij huis”, vertelt de schepen verder. 

Huis van het Kind Deinze stuurt iedereen met Dorpeltrekking op ontdekking! We schonken al pakketten aan enkele sociale verenigingen in Deinze. Ook aan de leerlingen van de OKAN-zomerklas (OKAN staat voor Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwskomers) van mevr. Hilde Van Den Hende in de school Leiepoort campus Sint-Vincentius werd de Dorpeltrekking uitgedeeld opdat deze leerlingen zich nog beter zouden kunnen integreren.

Iedereen: jong, oud, klein, groot, … kan mee op pad!

Wil jij ook op ontdekking in je eigen stad of buurt? Ben je benieuwd wat er allemaal in het pakketje zit? Kom dan je gratis Dorpeltrekking ophalen in Huis van het Kind Deinze, Mouterijdreef 22. Je kan ook terecht bij de stedelijke jeugddienst (Brieljant), Mouterijdreef 20 en het Sociaal Huis Nevele (gemeentehuis Nevele), Cyriel Buyssestraat 15. Wil je zeker zijn van een pakketje, stuur dan vooraf een mailtje naar [email protected].

Veel ontdekkingsplezier! 

Info

Huis van het Kind Deinze

Mouterijdreef 22 – 9800 Deinze

09 381 68 70

[email protected] 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...