Stad verplicht dragen van mondmaskers in supermarkten en superettes

ONDUIDELIJK! Wij hopen vandaag een update te ontvangen ivm onderstaande bericht. Stad Deinze
Minister de Crem tegen beslissing ““Men wijkt niet af van de federale maatregelen”.

Vanaf woensdag 1 juli maakt Deinze als eerste stad het dragen van mondmaskers verplicht in supermarkten en superettes. De verplichting geldt voor alle klanten vanaf 12 jaar.

“De voorbije weken zijn er een aantal nieuwe besmettingen van COVID-19 bijgekomen in Deinze. We stellen ook vast dat het drukker wordt in de supermarkten, maar dat mondmaskers minder vaak gedragen worden. In een supermarkt is het niet altijd evident om anderhalve meter afstand te houden van elkaar bij het kruisen. Elke klant moet dan ook verplicht een mondmasker dragen bij een bezoek aan een supermarkt of superette in onze stad. Op die manier beschermt men de anderen. Als iedereen een mondmasker draagt, beschermen we allemaal elkaar en krijgt het coronavirus veel minder kans om zich te verspreiden. De verplichting is dus een logische stap,” stelt burgemeester Jan Vermeulen. “Het blijft ook belangrijk om alle andere basisregels te volgen: afstand houden, handen voldoende wassen, thuis blijven als je ziek bent en zo weinig mogelijk contact hebben met anderen.”

Het dragen van een mondmasker is verplicht in volgende zaken: 

 • Aldi, Katteputstraat 1
 • Aldi Vosselare, Landegemstraat 4
 • AD Delhaize, Gentsesteenweg 9
 • Albert Heijn, Gaversesteenweg 46
 • Carrefour Market, Cyriel Buyssestraat 30
 • Carrefour Express Astene, Dorpsstraat 23
 • Carrefour Market, Markt 4
 • Carrefour Express Petegem, Kastanjelaan 12A
 • Colruyt, Gampelaeredreef 1
 • Lidl, Gentsesteenweg 61
 • Mieke’s Superetje, Hansbekedorp 29
 • Okay, Vosselarestraat 43-45
 • Promo Supermarket Deinze, Markt 38
 • Proxy Delhaize, Gezusters Lovelingestraat
 • Spar Merendree, Veldestraat 86
 • Spar Express Vinkt, Aarseleweg 35 
 • Supermarkt Agadir, Markt 55

Extra mondmaskersHet stadsbestuur van Deinze was één van de eerste lokale besturen die mondmaskers ter beschikking stelden van hun inwoners. Het bezorgde met de hulp van vele vrijwilligers begin mei mondmaskers aan alle inwoners van 12 jaar en ouder. Wie nog extra mondmaskers wil, kan er bestellen bij de stad via www.deinze.be/mondmaskers. Ook in de grootwarenhuizen en verschillende andere winkels kan je mondkapjes kopen. Iedereen kan ook een mondmasker van de federale overheid gratis afhalen bij de apotheker. Ook de filters die de federale regering ter beschikking stelt, kan je verkrijgen bij de apotheker.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...