Nacht van de vleermuis in Deinze

Op zaterdagavond 29 augustus organiseert Natuurpunt de Nacht van de Vleermuis. Dit jaar vormen het stadscentrum van Deinze en het Martinuspark het decor van de tête-à-tête met deze vliegende zoogdieren.

Het is een waarheid als een koe: vleermuizen zijn nuttig. Het Corona-virus heeft de reputatie van dit diertje echter door het slijk gehaald. Want is alle ellende niet begonnen met een Chinese vleermuis? Dat is niet uitgesloten, maar daar zijn vooralsnog geen bewijzen van. Meer nog, Covid-19 werd zelfs nog niet vastgesteld op een vleermuis. Eens die beschuldigingen van de baan zijn, helpen ervaren gidsen u de beestjes te horen en te spotten (met de hulp van een batdetector) en doen ze u hun intrigerend leven uit de doeken.

De activiteit is gratis, Corona-proof (met toestemming van het stadsbestuur) en toegankelijk voor iedereen. Door de coronamaatregelen is reserveren wel verplicht. Op voorhand worden de ingeschrevenen ingedeeld in kleine groepjes met verschillende starttijden. Meerdere wandelingen zijn aangepast voor jonge gezinnen.

Concreet

Wanneer? 29 augustus 2020, van 20u25 tot 22u30
Plaats van afspraak: Sint-Poppoplein
Reserveren verplicht, via www.natuurpunt.be/agenda/nacht-van-de-vleermuis-deinze-42485.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...