De Prijkels vzw en Colruyt Group plannen derde grote zwerfvuilactie in 1,5 jaar

Nadat de Prijkels Proper Lenteschoonmaak begin dit jaar noodgedwongen geannuleerd moest worden, melden we nu met veel enthousiasme dat op vrijdag 23 oktober de “Prijkels Proper” Herfstschoonmaak wél georganiseerd wordt.

Op vrijdag 23 oktober plannen Colruyt Group en vzw De Prijkels namelijk voor de derde keer in anderhalf jaar tijd een grote zwerfvuilactie, op het bedrijventerrein De Prijkels. Zo wil men op een positieve manier een steentje bijdragen aan een propere omgeving, medewerkers van verschillende bedrijven samenbrengen in dit gezamenlijke initiatief en tegelijk streven naar sensibilisering. 

Zwerfvuil ruimacties zijn niet vreemd binnen de bedrijvenzone De Prijkels. Vanuit Colruyt Group worden bvb. regelmatig initiatieven genomen om zwerfvuil te verminderen en gaan ze iedere maand met een tiental collega’s zwerfvuil ruimen tijdens hun middagpauze.

Voor de derde keer op rij slaan Colruyt Group en De Prijkels vzw de handen in elkaar. Deze samenwerking maakt het mogelijk om deze actie op grotere schaal te organiseren. Meer bedrijven te bereiken en te mobiliseren en zo de impact van deze actie te vergroten. De reacties liegen er ook niet om: voor de lenteschoonmaak waren alvast een vijftigtal personen bereid om te helpen aan deze actie. Voor deze herfstschoonmaak lopen de inschrijvingen nog volop binnen. Deze personen komen uit verschillende bedrijven waaronder Agristo, Beddeleem, Colruyt Group, ESQ Solutions, Perrigo, Snel Group, Soleras Advanced Coating & Spiromatic. Een heel positief signaal.

De vrijwilligers krijgen het nodige materiaal voorhanden en verzamelen na hun inspanning bij Snel Group. Waar voor iedere vrijwilliger een lekkere lunch en attentie wacht.  

Dit initiatief wordt mee waargemaakt door mooimakers.be, stad Deinze en gemeente Nazareth. 

Dit vind je misschien ook leuk...