De Prijkels vzw en Colruyt Group plannen derde grote zwerfvuilactie in 1,5 jaar

UPDATE!

“Helaas, naar aanleiding van de bijkomende maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus af te remmen, is er beslist om de herfstschoonmaak Prijkels Proper van komende vrijdag 23/10 niet te laten doorgaan. Of toch niet in groep, zoals we dit voorzien hadden. We willen niet dat er onnodige risico’s genomen worden en wensen dat iedereen gezond blijft!
Omdat daarentegen ook de omgeving onze zorg is, en we weten dat een zwerfvuilactie absoluut een positieve impact heeft op onze omgeving, wil het team van Prijkels Proper de bedrijven wel motiveren om op eigen initiatief en op kleine schaal zwerfvuilacties te organiseren. Daarom motiveren we de bedrijven om deze annulatie hen niet te laten weerhouden om zelf, of met enkele collega’s, over de middag een wandeling te maken en ondertussen wat zwerfvuil op te rapen. Hiervoor kunnen wij het nodige materiaal voorzien. Bij een seintje zorgen we dan ook dat het vuil opgehaald wordt.
Van zodra het Coronavirus onder controle is, organiseren we met heel veel plezier een nieuwe grootschalige ruimactie. Wij kijken hier alvast naar uit!

Nadat de Prijkels Proper Lenteschoonmaak begin dit jaar noodgedwongen geannuleerd moest worden, melden we nu met veel enthousiasme dat op vrijdag 23 oktober de “Prijkels Proper” Herfstschoonmaak wél georganiseerd wordt.

Op vrijdag 23 oktober plannen Colruyt Group en vzw De Prijkels namelijk voor de derde keer in anderhalf jaar tijd een grote zwerfvuilactie, op het bedrijventerrein De Prijkels. Zo wil men op een positieve manier een steentje bijdragen aan een propere omgeving, medewerkers van verschillende bedrijven samenbrengen in dit gezamenlijke initiatief en tegelijk streven naar sensibilisering. 

Zwerfvuil ruimacties zijn niet vreemd binnen de bedrijvenzone De Prijkels. Vanuit Colruyt Group worden bvb. regelmatig initiatieven genomen om zwerfvuil te verminderen en gaan ze iedere maand met een tiental collega’s zwerfvuil ruimen tijdens hun middagpauze.

Voor de derde keer op rij slaan Colruyt Group en De Prijkels vzw de handen in elkaar. Deze samenwerking maakt het mogelijk om deze actie op grotere schaal te organiseren. Meer bedrijven te bereiken en te mobiliseren en zo de impact van deze actie te vergroten. De reacties liegen er ook niet om: voor de lenteschoonmaak waren alvast een vijftigtal personen bereid om te helpen aan deze actie. Voor deze herfstschoonmaak lopen de inschrijvingen nog volop binnen. Deze personen komen uit verschillende bedrijven waaronder Agristo, Beddeleem, Colruyt Group, ESQ Solutions, Perrigo, Snel Group, Soleras Advanced Coating & Spiromatic. Een heel positief signaal.

De vrijwilligers krijgen het nodige materiaal voorhanden en verzamelen na hun inspanning bij Snel Group. Waar voor iedere vrijwilliger een lekkere lunch en attentie wacht.  

Dit initiatief wordt mee waargemaakt door mooimakers.be, stad Deinze en gemeente Nazareth. 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...