Deinze wordt de warmste stad

Het stadsbestuur wil Deinze tot de warmste plek van Vlaanderen maken naar aanleiding van de Warmste Week. Dit jaar ligt de focus van de solidariteitsactie op ieders persoonlijke inzet. Daarom zoeken we straffe initiatieven die een verschil maken voor iemand die het nodig heeft. Stad Deinze wordt even ‘Studio Donza’.

De Warmste Week, de jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT, vindt ook deze keer plaats in de week voor Kerstmis. In juni werd bekend gemaakt dat er dit jaar geen geld ingezameld wordt. Maar dat de focus ligt op de persoonlijke inzet. De buurt opruimen, een luisterend oor bieden of een dagje helpen in het dierenasiel,… Je kan een initiatief, groot of klein, alleen lanceren of met vrienden, familie of een vereniging.

“Stad Deinze zal de initiatieven die in de stad plaatsvinden extra in de kijker zetten op allerlei manieren. Je zal ze onder andere kunnen ontdekken op www.facebook.com/studiodonza”, vertelt Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor sociale zaken. “Op 20 december verandert Radio Tequila tijdelijk in ‘Studio Donza’. Via [email protected] kan iedereen vooraf een liedje aanvragen en/of zijn wensen voor familie, vrienden en kennissen doorsturen. Vermeld in je mail waarom je een verzoeknummer voor iemand aanvraagt of een bepaalde wens hebt voor een familielid of vriend.

Ook vrijwilligers die zich al langere tijd inzetten voor een goed doel, zullen virtueel en via de radio in de bloemetjes worden gezet.”

“We merken dat het voor iedereen uitdagende tijden zijn. Maar toch zijn er nog veel mensen gemotiveerd om iets moois te doen voor hun medemens”, zegt burgemeester Jan Vermeulen. “We willen die mensen via ‘Studio Donza’ onze dankbaarheid tonen. Daarom roepen we iedereen op om hun favoriete vrijwilligers of goede doelen in stad Deinze door te geven via [email protected]”. 

Wie zin heeft om een initiatief te starten of mee te helpen bij een bestaand initiatief. Kan terecht op de website www.dewarmsteweek.be.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...