Campagne Changemakers: zorg mee voor verandering

In de maand november zet de 11.groep Deinze zich opnieuw in voor 11.11.11. Net zoals vorig jaar staan ‘changemakers’ centraal. De huidige coronacrisis gooit echter roet in het eten. De deur-aan-deur omhaling kan niet plaatshebben, maar op verschillende andere manieren zal je de actie van 2020 kunnen steunen.

‘Niet normaal, wel buitengewoon’, zo beschrijft de redactie van 11.11.11 de campagne van dit jaar. Dat voelen ook de changemakers wereldwijd, die voor het tweede jaar op rij de campagne vormgeven. Changemakers zijn sterke mensen en straffe organisaties die actie ondernemen. Zij voeren elke dag de strijd voor betere gezondheidszorg, sociale bescherming en klimaatrechtvaardigheid. Samen met de talrijke vrijwilligers en (lid)organisaties werken zij aan een duurzame, leefbare toekomst voor iedereen. Corona maakt het hen dit jaar extra moeilijk, daarom verdienen zij ook dit jaar opnieuw onze steun.

Trees Van Hove, schepen van het lokaal mondiaal beleid, legt uit: “De huidige crisis verplichtte ons om creatief te gaan denken. Voor gekende acties zoals de deur-aan-deur omhaling moest een waardig alternatief gevonden worden. Het zoeken naar een evenwicht tussen voldoende actie voeren en de veiligheid van vrijwilligers als inwoners is zeer belangrijk. We rekenen op de vrijgevigheid van onze inwoners.” 

Sommige traditionele acties verdwijnen niet, zoals verkoopkraampjes met 11.11.11-materiaal. Op de markt in Deinze op 11 november en de markt in Petegem op 14 november kan je terecht voor de gekende truffels, chocolade, wenskaarten en markeerstiften. Daarnaast kan je een kleine schenking doen in een aantal emmertjes die verdeeld worden in Deinze. Grotere schenkingen of online schenkingen kunnen ook dit jaar via het rekeningnummer BE30 0000 0000 1111 of de QR-code. Beiden zijn onder andere te vinden op de unieke affiche van de 11.groep Deinze, die vanaf vandaag overal in Deinze verspreid wordt. Voor de inwoners van stad Deinze is hier een wedstrijd aan verbonden. Iedereen die de poster goed zicht- en leesbaar aan zijn venster of gevel hangt, maakt kans op een cadeaumand. Zo willen we zoveel mogelijk mensen bereiken, in alle hoeken van Deinze, Het Land van Nevele.

“Onze kleine 11.groep Deinze werd door corona uitgedaagd om onze actie anders te organiseren. We zijn blij met het resultaat dat we kunnen voorstellen. We hopen dat we met onze acties dit jaar voldoende mensen kunnen bereiken en we opnieuw mooie bedragen kunnen inzamelen ten voordele van 11.11.11” zegt Tom Vermeir, actief lid van de 11.groep Deinze.

Info: Dienst welzijn, Mouterijdreef 22, 9800 Deinze

[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...