De grote fusiebevraging: fusie of ‘fusee’? Doe mee!

In 2018 kwamen er heel wat vragen naar boven toen Aalter bekend maakte te willen fuseren met Knesselare, Deinze met Nevele, ‘Lovendegem-Zomergem-Waarschoot’ samen één gemeente wilden vormen, alsook Kruishoutem en Zingem. Voor- en tegenstanders kropen in de pen, burgers en verenigingen lieten van zich horen. De ene al wat kritischer dan de andere. Feit is dat deze vier fusie-operaties de gemoederen hebben beroerd.

sp.a Oost-Vlaanderen organiseert twee jaar na deze fusie “De grote fusiebevraging: fusie of ‘fusee?’ Doe mee!”.

Wat vinden bewoners en verenigingen van de fusie van hun gemeente? sp.a wil graag weten hoe men deze fusie heeft ervaren, wat de beloofde effecten waren, wat van de beloftes in huis is gekomen en hoe inwoners en het verenigingsleven over deze fusieoperatie denken.

Begin December 2020 presenteren we ons rapport en als corona het enigszins toelaat organiseren we per gemeente hierover een debat (liefst nog voor het einde van dit jaar, anders in het voorjaar 2021).

sp.a staat achter grotere en sterkere gemeenten maar hecht zéér veel belang aan de stem van de inwoners en haar verenigingen. Een fusie-operatie zoals gebeurd in deze vier gemeenten is niet niks en moet op haar verdienste beoordeeld worden. Vandaar dit initiatief!

Vul onze bevraging in tussen 28 oktober en 28 november via de link naar het facebookevent (https://fb.me/e/cSjOKaAM1) en de directe link naar de bevraging (https://fd2.formdesk.com/spa/fusiebevraging) zelf.

sp.a roept op om deze bevraging massaal te delen met jouw buren, leden van verenigingen die je kent, je familie, …

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...