Eindelijk duidelijkheid over de stadsring?

Volgend jaar sluit stad Deinze de samenwerkingsovereenkomst met Infrabel en het Agentschap Wegen en Verkeer. Dit moet groen licht moet geven voor het realiseren van de stadsring.

N-VA fractievoorzitter Bart Vermaercke vroeg op de jongste gemeenteraad naar de stand van zaken in het ringwegdossier. Ook het sluiten van de spoorwegovergang in de Parijsestraat in Astene hieraan gekoppeld is.

Bart Vermaercke (N-VA): “Ik vernam dat zolang de stadsring er niet ligt, er geen sluiting van de spoorweg in de Parijsestraat komt. Deze weg wordt immers veelvuldig gebruikt om richting E17 te rijden.”

Vermaercke: “De beloofde overeenkomst gaat blijkbaar duidelijkheid geven over hoe de aansluiting van de stadsring op de bestaande gewestwegen precies zal gebeuren en de ondertunneling van de spoorweg en de Poelstraat er gaat uitzien. Op een eerdere gemeenteraadscommissie werd al duidelijk dat de ringweg dwars door het shoppingcenter Driespoort niet eenvoudig zal zijn.” 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...