Leietheater wandelt MOOOV Filmfestival binnen

Stad Deinze en Leietheater sluiten zich aan bij het MOOOV Filmfestival, dat jaarlijks een selectie prachtige, exclusieve films uit alle hoeken van de wereld toont. MOOOV Filmfestival 2021 gaat door van 20 april tot 3 mei in samenwerking met 8 locaties (Beringen, Brugge, Deinze, Genk, Lier, Sint-Niklaas, Turnhout en Zaventem), waarbij Leietheater vanaf dit jaar voor het eerst deelneemt als vaste partner van het festival. Omwille van corona wordt dit jaar een digitale versie uitgewerkt, maar Leietheater pakt ook uit met een MOOOV-wandeling langs prachtige locaties in Astene.

Online filmfestival

“Het filmfestival zal omwille van de huidige maatregelen via een online kijkplatform plaatsvinden, waarbij de filmliefhebber terecht kan voor een groot filmaanbod met meer dan 50 films en een accent op focusland Iran.”, zegt Sarah Verzele van Leietheater. “Er is ook andere content die een extra dimensie aan de festivalervaring zullen geven. Zo zullen voor de films de regisseurs hun film kort inleiden en na verschillende films zijn er aansluitende interviews. Tenslotte kan het publiek vijf exclusieve live panelgesprekken bijwonen, elk ingezoomd op een thema gelinkt aan enkele films uit het programma. Het volledige programma vind je op www.mooov.be.”

Filmwandeling voor gezinnen.

“We moeten er niet flauw over doen, we hadden de eerste editie van het MOOOV-festival in Deinze groots willen aanpakken, maar door corona is dit nu niet mogelijk”, zegt schepen van Cultuur Rutger De Reu. “Toch hebben we een heel leuk alternatief voor een spetterende opening. We werkten een filmwandeling uit die wandelaars laat genieten van de gloednieuwe kortfilmcompilatie ‘Wel heb je ooit…’. Het is een actieve wandeling voor iedereen vanaf 4 jaar, die start aan Maaigemdijk en een lus van 5km maakt.”

Je kan de uitgestippelde wandelroute volgen en onderweg de QR-codes op de festivalbordjes inscannen met een smartphone of tablet. Zo tover je de exclusieve kortfilms op je scherm die we langsheen de route hebben verborgen. Vergeet de QR-code van de bijhorende opdracht niet te scannen, zo wordt de tocht alleen maar leuker. 

De praktische info en route vind je op www.leietheater.be/filmwandeling De filmwandeling vind je ook terug op RouteYou: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/8748238/wandelroute/filmwandeling-mooov-deinze#.YHmaWp3rvbg.link

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...