Pieter Quartier verpulvert het Belgisch record van 1989 op de 400m

Na een moeilijk en beperkt atletiekseizoen in 2020 lijken nu de zomerwedstrijden terug op gang te komen. Dit weekend was er onder andere het Belgisch Kampioenschap in Brussel, maar ook meerdere regionale meetings stonden op het programma.

Zo ging op zaterdag 26-06 de mini-Guldensporenmeeting door op de spiksplinternieuwe “Wembley”piste. Omwille van Covid werd voor deze competitie gekozen voor een aantal nummers die minder vaak aan bod komen, zoals de lange horden, wat meteen ook een doop bleek voor de nieuwe horden van Kortrijk Sportief.

En die 400m horden bleek een succes met maar liefst 9 mannen aan de start. Onder heel wat Westvlaamse atleten stond ook Pieter Quartier (AC DEINZE) aan de start.

Quartier stond met een persoonlijke besttijd van 58,33” aan de start en had alvast gezonde ambitie om deze tijd te verbeteren. De gloednieuwe piste en een zachte zomertemperatuur zorgden blijkbaar voor ideale omstandigheden. Want na een spannende race met voornamelijk een verschroeiende eerste 200m, klokte Pieter af op 56,51”. Deze toptijd is niet enkel een verbetering van zijn persoonlijk record en een nieuwe clubrecord bij AC Deinze, maar betekent vooral een nieuw Belgisch Record bij de categorie M40. Dit stond al sinds 1989 op naam van René Ravets met een tijd van 57”25.

Pieter was zelf heel verrast van de grote vooruitgang en kijkt alvast uit naar het vervolg van het seizoen. Het grootste doel voor dit jaar is het Belgisch Kampioenschap Meerkamp, dat dit jaar op 21 augustus doorgaat in Herve.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...