Leietheater zet het cultuurseizoen feestelijk in

Vanaf 30 september schiet Leietheater opnieuw uit de startblokken met een gevarieerd programma. Met de nieuwe versoepelingen vanaf 1 oktober wil Leietheater een echt feest maken van het openingsweekend dat garant staat voor toneel, dans, muziek, film én een uur cultuur.

“In de openingsvoorstelling MELVIUS aan de Leie spelen drie Deinse figuranten mee. Andy Vereecken en zijn zoon Ferre uit Poesele en Rita Vancaneghem uit Deinze werden door het theatergezelschap geselecteerd om mee op de planken te staan. Dit theaterstuk vindt bovendien plaats op een bijzondere locatie in open lucht, namelijk op parking De Molens in Tolpoortstraat”, zegt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor cultuur.

Het rondtrekkende theatergezelschap Ballet Dommage komt op 29 september al fietsend aan in Deinze. In de traditie van de reizende troubadours, fietsen ze gepakt en gezakt een maand langs de oevers van de Leie. Ondertussen passeerden ze al in Menen, Kortrijk, Harelbeke en Waregem tot ze volgende week de eindbestemming Deinze bereiken. Op donderdag 30 september is de voorstelling, geschikt vanaf 8 jaar, om 19 uur te zien op parking De Molens in de Tolpoortstraat. 

Nadien gaat het openingsweekend in Leietheater verder met veel dans en muziek! Op vrijdagavond 1 oktober is de troostende en hoopvolle dansvoorstelling Dances of Death van Belgisch choreograaf Michiel Vandevelde te zien. 

Op zaterdag 2 oktober wordt Leietheater een danstempel. Laat je meedrijven op de beats in de bezwerende dansvoorstelling Ghost Writer and the Broken Hand Break van multidisciplinair kunstenaar Miet Warlop. Zultenaren Danny Mommens en Els Pynoo van Vive la Fête zorgen voor een spannend muzikaal feest met een staand concert in de foyer en nadien dansen we verder op de plaatjes van dj Dirk Stoops. 

Een uur cultuur

Op zondag 3 oktober om 11 uur nodigen Yves Van Durme en Carlos Alleene auteur Pascale Verbeken uit voor het eerste aperitiefgesprek in de reeks Een uur cultuur. Andere spraakmakende gasten dit seizoen zijn Charlotte Van den Broeck, Geert van Istendael, Josse De Pauw, Paul Jacobs en Prof. Dr. Koenraad Jonckheere. Een uur cultuur vindt plaats op de eerste zondag van de maand om 11 uur. Je kan jouw ticket (5 euro) vooraf reserveren.

Volle capaciteit en zonder maatregelen 

“Leietheater opent met volle capaciteit en zonder maatregelen. Het Overlegcomité besliste op 20 augustus dat er voor evenementen met minder dan 500 personen vanaf 1 oktober geen maatregelen meer gelden. Zo vervallen ook de mondmaskerplicht en de afstand van anderhalve meter tijdens een voorstelling, concert of film. Leietheater blijft ook de luchtkwaliteit nauwlettend opvolgen met een CO2-meter. Het gebouw heeft een goede luchtkwaliteit dankzij de moderne uitrusting voor verse luchtaanvoer”, aldus Rutger De Reu.

Opnieuw cinema 

Vanaf 5 oktober maakt het podium in Leietheater plaats voor het witte doek op dinsdag en woensdag. Je kan er opnieuw terecht voor een divers filmprogramma, met onafhankelijke films, cultfilms uit alle hoeken van de wereld, human interest, documentaires, internationaal gelauwerde arthousefilms en blockbusters. Met in oktober onder meer Drunk, Nomadland, The Father, Promising Young Woman en Cruella. Elke woensdagnamiddag om 14 uur zijn er bovendien familiefilms. 

Programma & tickets

www.leietheater.be

Ticketbalie Leietheater – Brielstraat 8 in Deinze – open van dinsdag tot en met vrijdag tussen 14 en 16 uur – 09 381 07 40.Niets van het programma missen? Schrijf je in op de nieuwsbrief via www.leietheater.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...