Eén gratis boom voor elke Deinse tuin en behaag je tuin

Elke tuin, groot of klein, kan een verschil maken voor natuur en klimaat. Daarom lopen in Deinze momenteel twee acties om tuinen groener in te richten. De samenaankoop ‘Behaag je tuin’ biedt een mooie selectie van streekeigen plantgoed te koop aan. Met de actie ‘Eén gratis boom voor elke Deinse tuin’ kan elk Deins gezin een gratis hoogstam(fruit)boom bestellen.

Heb je nog een plekje vrij in je tuin voor een gemengde haag, fruitboom, loofboom of klimplant? Misschien kan de actie ‘Behaag je tuin’ je helpen. Deze samenaankoop van Regionaal Landschap Meetjesland biedt een mooie selectie van streekeigen plantgoed aan tegen een goede prijs.

“Als aanvulling op deze actie besliste stad Deinze om aan elk gezin een gratis boom aan te bieden om te planten in de eigen tuin”, vertelt Filip Vervaeke, schepen bevoegd voor milieu. “Je kan kiezen uit verschillende soorten loofbomen en meerdere fruitrassen. Het gaat steeds om hoogstambomen, omdat deze een grote ecologische waarde hebben en een belangrijk leefgebied zijn voor meerdere diersoorten.”

Praktisch

Bestel jouw gratis boom tot en met 24 oktober via het bestelformulier op www.deinze.be/gratisboom.

Plaats jouw bestelling voor ‘Behaag je tuin’ tot 31 oktober op www.behaagjetuin.be

Samen maken we van Deinze een mooiere plek voor vogels, bijen en vlinders én mensen!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...