In De Plaats is cultuur voor iedereen, vanaf deze week

De Plaats, de nieuwe veelzijdige hotspot in de Kalkhofstraat, geraakt stilaan bekend bij het Deinse publiek. Tot nu toe was dat vooral dankzij de bar, die van dinsdag t.e.m. zaterdag open is. Vanaf deze week rolt De Plaats ook een eigen cultuurprogramma uit. De jonge gitarist Maarten Vandenbemden geeft het startschot, op zaterdag 18 september.

Het najaarsprogramma van De Plaats is bestemd voor iedereen. Daar werken Katelijne De Corte en Lore Maegerman heel bewust naartoe. “Onze wens is dat de Deinzenaren De Plaats gaan beschouwen als een plek waar ze op alle mogelijke momenten kunnen binnenstappen om iets moois mee te maken, zonder drempels”, zegt Katelijne De Corte. “We willen mensen nieuwsgierig maken en goesting geven, ongeacht hun culturele bagage.”

Lore Maegerman legt uit hoe ze dat aanpakken: “Wij vragen dat de artiesten het publiek persoonlijk inleiden in hun wereld, op intuïtieve, niet-theoretische wijze. Bij klassieke concerten geven muzikanten bijvoorbeeld ‘luister-kapstokken’ mee, die de luisterervaring toegankelijker maken. Het hele publiek beleeft het concert dan op dezelfde manier. Dat verrijkt niet alleen het concert zelf, maar ook de babbel achteraf.”

Zin om hier als eerste bij te zijn? Je kan nu al een plekje reserveren op twee heel uiteenlopende concerten:

Op zaterdag 18 september om 20 uur geeft gitarist Maarten Vandebemden de aftrap van het najaarsprogramma van De Plaats. Hij vertrekt vanuit een muziekstuk dat tijdens de corona-lockdown voor hem werd geschreven en voert het publiek mee langs enkele parels van de gitaarmuziek.

Op vrijdag 24 september komt Broke Ass Benny naar De Plaats. Deze artiest brengt indie blues en roots, maar koppelt in De Plaats ook beeldend werk aan zijn muziek. 

Alle info over het programma van De Plaats vind je via de Facebook- en Instagrampagina’s van De Plaats Deinze of op www.rariteitenkabinet.org/agenda

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...