Leietheater gooit z’n deuren opnieuw open!

De gewijzigde coronaregels in de cultuursector dwongen het Leietheater tot een herprogrammatie van de geplande activiteiten, maar na enig puzzelwerk en het ontkoppelen van een aantal voorstellingen pakt het Deinse cultuurcentrum uit met een gevarieerd winterprogramma.

“De beslissing van het federale overlegcomité van vandaag om de bestaande regels te verlengen is voor Leietheater het signaal om de winterprogrammatie voor januari, met aangepaste regels bekend te maken”, zegt schepen van Cultuur Rutger De Reu. “Alle activiteiten van Leietheater worden in alle veiligheid georganiseerd in de goed geventileerde zalen. Er geldt een maximumcapaciteit van 200 personen per voorstelling. Verder gelden de maatregelen zoals voor de kerstvakantie, namelijk de verplichting van een CST en het dragen van een mondmasker.”

“Het team van het Leietheater heeft er, samen met de theatergezelschappen, naar gestreefd om bij zoveel mogelijk producties 2 voorstellingen in plaats van 1 in te plannen.  Zo kunnen we vanaf zondag 9 januari opnieuw van start met de uitverkochte voorstelling Oogst van Kommil Foo. Ook de voorstelling Hullep! Van Maaike Cafmeyer en Peter De Graef op zondag 16 januari zal ontdubbeld worden in twee voorstellingen, om 17u en 20u. De tickethouders kregen hierover een mail.”, aldus Rutger De Reu,  “Hommage à Brel zal plaatsvinden in Leietheater in plaats van de Klaproos, zodat er meer afstand kan genomen worden in de zaal. Daarnaast kunnen alle films plaatsvinden zoals gepland, met een aantal toptitels zoals Dune, The Worst Person in the World en Les Olympiades.”

Er zijn slechts een aantal voorstellingen die verplaatst zullen worden omwille van de veiligheidsmaatregelen, nl. het nieuwjaarsconcert van Pasar (verplaatst naar 15 mei), Joost Van Hyfte i.k.v. DeinzeLacht (verplaatst naar 3 april), Borrel-Nootjes (uitgesteld) en DWARS (uitgesteld).

Ook later in het voorjaar biedt Leietheater een uitgebreid en gevarieerd programma aan, met o.a. Brihang, Xander De Rycke, Sien Eggers, Frank Focketeyn, Compagnie Cecilia, Abattoir Fermé, Lisbeth Gruwez, Barbara Sarafian, Kyoko Scholiers, Bruno Vanden Broecke en Tom Van Dyck, Studio ORKA en vele anderen!

Volledige programma: www.leietheater.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...