Versnelde vaccinatie voor studenten

Vanaf maandag 10 januari maakt het vaccinatiecentrum Schelde & Leie extra plaatsen vrij om studenten hun boosterprik te geven. Geïnteresseerde studenten kunnen zich inschrijven via een formulier. Het vaccinatiecentrum neemt dan contact op om een afspraak te maken.

Tegen eind januari krijgt iedere Vlaming ouder dan 18 jaar een boosterprik. In de eerstelijnszone Schelde en Leie (Deinze, Zulte, Nazareth, De Pinte en Sint-Martens-Latem) ligt het vaccinatiecentrum op koers om die doelstelling te halen.

“Door een aantal logistieke aanpassingen hebben we ons tempo iets kunnen opdrijven”, zegt dokter Johan Matthijs, voorzitter van de eerstelijnszone Schelde en Leie. “Bovendien vaccineren we vanaf maandag 10 januari 7 dagen op 7, voor het eerst gaan we ook op zondag vaccineren. Dat is mogelijk dankzij de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers. Ze krijgen terecht heel wat lof van bezoekers voor hun professionele manier van handelen.”

Door de aanpassingen zullen 7.600 prikken per week gezet worden. Nog 11.000 mensen wachten op een uitnodiging, die zullen de komende dagen versneld verstuurd worden met de post. Omdat waarschijnlijk heel wat mensen hun prik zullen moeten uitstellen door besmetting of quarantaine, zal er ook in februari nog volop gevaccineerd worden in het vaccinatiecentrum Schelde & Leie in kasteel Ten Bosse (vroegere feestzaal D’Hulhaege).

Versnelde prik voor studenten

Bovenop de verhoogde capaciteit worden volgende week extra plaatsen vrijgemaakt voor studenten. “We kregen heel wat vragen van studenten in de blok die versneld hun booster willen”, nog volgens dr. Matthijs. “We kunnen hen tegemoetkomen door vanaf maandag 10 januari ongeveer 100 plaatsen per dag extra vrij te maken. ”Geïnteresseerde studenten kunnen zich inschrijven via dit formulier. Het vaccinatiecentrum neemt dan contact op om een afspraak te maken. 

Info https://www.deinze.be/vaccinatie-studenten

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...