Groepsaankoop bloemenzaad

Op vraag van GroenRood raadslid Eva Martens steunt het stadsbestuur de samen aankoop van bloemenzaad.

In november werden bijna 2000 bomen door Deinse gezinnen aangeplant. Daarmee was de boomplantactie van Regionaal Landschap Meetjesland (RLM), dankzij de steun van de stadsdiensten, een groot succes. De nieuwste actie van het RLM is een bebloemingsactie. Onder de slogan ‘Zaad op Maat’ wil het RLM de inwoners aanzetten om aan een voordelig groepstarief zo veel mogelijk bloemenzaad aan te kopen en in te zaaien.

Er zijn twee soorten te verkrijgen: een akkervogelmengsel en een bijenmengsel .Bloemen zijn niet alleen mooi maar ook heel goed voor onze inheemse fauna en flora. Het stadsbestuur belooft om de actie te ondersteunen. Ze zal promotie maken voor het initiatief en één of twee afhaalpunten voorzien.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...