X
    Categories: Stadsinfo

Deinze neemt deel aan 17de Week tegen Pesten

Naar aanleiding van de 17 de Vlaamse Week tegen Pesten van 18 tot en met 25 februari schenkt stad Deinze alle Deinse basisscholen een Warme William doos, gevuld met informatie over de campagne.

De Vlaamse Week tegen Pesten is een jaarlijks weerkerend initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, in samenwerking met Ketnet en WAT WAT. Het thema dit jaar is ‘Iedereen is anders, iedereen hoort erbij!’ Er wordt gefocust op het omgaan met gelijkenissen en verschillen. 

Stad Deinze stapte in 2019 in de campagne ‘Warme Stad’ om extra aandacht te besteden aan de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren. Warme William, de grote blauwe beer, is het symbool van de campagne. Hij staat voor iemand die naar je luistert en tegen wie je in alle vertrouwen je gevoelens kan uiten. Naar aanleiding van de Week tegen Pesten van 18 tot en met 25 februari krijgen alle Deinse basisscholen een blauwe doos. De doos bevat een lespakket, een deskbeertje, een affiche, een flyer, een boek en een spel. Deze materialen kunnen de kinderen helpen om hun eigen Warme Williams te vinden en om te luisteren naar elkaar en te praten met elkaar. Secundaire scholen krijgen later dit jaar een lespakket speciaal voor jongeren. 

“De scholen nemen zelf al enthousiast deel aan de Week tegen Pesten en organiseren allerlei acties. Vooral de Ketnetcampagne STIP-it ofwel ‘Samen Tegen Iemand Pesten’ is al goed gekend bij onze kinderen en jongeren. Via het Huis van het Kind en de Warme William campagne willen we als stad ook ons steentje bijdragen, naast de individuele acties van elke school. We hopen met de Warme William campagne alle Deinse scholen te bereiken” vertelt Trees Van Hove, schepen bevoegd voor Huis van het Kind en voor onderwijs.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze: Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!
Related Post