Derbyday – Dames Eendracht Vinkt vs dames Sk Ooidonck Leerne

Na de Manchester derby van vorige week was het de beurt aan de twee Deinse damesploegen uit 3de provinciale C. Op vrijdag 11 maart 2022 kruisten ze de degens. Het publiek kreeg waarvoor ze gekomen waren!

Spanning hing in de lucht, supporters smeerden hun stembanden en dertig enthousiaste meiden bonden de schoenen om. In de heenronde werd Leerne afgetroefd met 0-1. SKOL was dus gebeten om de overwinning op hun conto te schrijven. Vinkt zou tot op het bot gaan om opnieuw te kunnen zegevieren.

Een flitsende start leverde al snel de 0-1 op voor Leerne. Een klein kwartier later trilden de netten alweer: 0-2. Vinkt liet zich niet uit hun lood slaan. Via een uitermate knappe vrije trap stond de aansluitingstreffer op het bord. Ondanks een paar onafgewerkte kansen kon SKOL toch nog eens scoren. Met 1-3 gingen ze de rust in.

Vinkt begon gretig aan de tweede helft. Een solide verdediging voorkwam echter een nieuwe aansluitingstreffer. In tegendeel, aan de overkant werd gescoord: 1-4. Vijftien minuten voor tijd zorgde een penalty voor de 1-5. Desalniettemin bleef Vinkt sterke acties opzetten en kwam Leerne een paar keer goed weg.

Een stevige wedstrijd met het nodige spektakel. Beide teams gaven het beste van zichzelf. Op naar volgend jaar!