Iedereen kan leren fietsen

Fietsen is gezond, milieuvriendelijk en een snelle manier om je te verplaatsen. Toch is fietsen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij de fietsschool kan je terecht om te leren fietsen. De fietsschool richt zich tot volwassenen die niet kunnen fietsen of bang zijn om op de openbare weg te fietsen. Eerst oefenen we in een beschermde omgeving. Daarna gaan we samen de straat op. Alleen inwoners van Deinze kunnen deelnemen. Eind april wordt een eerste lessenreeks georganiseerd.

“Fietsschool Deinze is een nieuw initiatief van Gezinsbond Deinze in samenwerking met het Sociaal Huis, Huis van het Kind en Mobiel 21 vzw” zegt Marleen Vanlerberghe, voorzitter van het Bijzonder Comité voor de sociale dienst. “Vanaf 27 april wordt een eerste fietslessenreeks georganiseerd op woensdagvoormiddag van 9 tot 11 uur en/of op zaterdagnamiddag van 14 tot 16 uur. Je hoeft geen fiets te hebben. Hiervoor kan je ook terecht bij de fietsschool.“

Doelgroep

We willen verschillende doelgroepen bereiken. Onder andere inwoners van een andere origine of nieuwkomers kunnen hier terecht. Maar ook mensen die – bijvoorbeeld na een valpartij – angst hebben om terug op de fiets te springen. Door te leren fietsen, kan je je makkelijker en zelfstandiger verplaatsen. Je kunnen verplaatsen met de fiets biedt ook kansen voor tewerkstelling en participatie. 

Locatie en prijs

De lessen hebben plaats op een verharde en afgesloten parking achter het RAC-gebouw in de Brielstraat. Alleen inwoners van Deinze kunnen deelnemen. Deelnemen kost 20 euro voor de volledige lessenreeks. Voor cliënten van het Sociaal Huis Deinze is het gratis.

Wil je graag leren fietsen? Dan ben je meer dan welkom in de fietsschool. Schrijf je in via www.deinze.be/fietsschool of via jouw maatschappelijk werker van het Sociaal Huis.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...