Velodromen, een unieke fietsbeurs in Deinze

In het weekend van 28 – 29 mei pakt Deinze uit met Velodromen, een unieke fietsbeurs in en rond de Brielpoort. De beurs mikt op het hele gezin, van jong tot oud(er). Je kan er terecht bij zestig standhouders en er is heel wat animatie voorzien. Tickets en info via www.velodromen.be

Deinze is een echte fietsstad. In 2015, 2018 en 2020 werden we officieel verkozen als fietsstad. En we willen de beste fietsstad van België worden met onze droom: de fiets als eerste keuze voor functionele verplaatsingen tot vijftien kilometer. Dit doen we door de fiets een belangrijke plaats te geven in het beleid. We helpen fietsers onder andere door de realisatie van fietsbruggen, tunnels, betere fietspaden en veiligere fietsnetwerken. 

“Maar een fietsstad zijn betekent meer dan infrastructuur aanpassen” klink het bij burgemeester Jan Vermeulen. “In het weekend van 28 – 29 mei pakken we voor de eerste keer uit met een volledig nieuw concept: ‘Velodromen’, een unieke fietsbeurs in en rond de Brielpoort. Het is een expo met een totaalbeleving die alle fietsliefhebbers zal inspireren en doet wegdromen.”

Fietsbeurs voor het hele gezin

In de Brielpoort zelf vind je zestig standhouders (een volledig overzicht vind je op velodromen.be), gezellige hoekjes, animatie en testmomenten en kan je bij verschillende infostandjes terecht om iets te eten of te drinken. Velodromen mikt op het hele gezin, van jong tot oud(er). Een greep uit het animatieaanbod:  testen van e-bikes, Wahoo Kickrbike wedstrijden en demo’s, Oxygen Spinning class & demo’s, bike art, Red Bull Trialbike en BMX flatlandshows, overkop gaan met spacebikes, testen van innovatieve waterfietsen (RedShark & Manta5) op de Leie in samenwerking met Team Adventure, Urban Arrow bakfietstoertjes i.s.m. Het Verzet en de Koninklijke Veloclub Deinze vzw, ritten met ‘De Max’ (een elektrische bakfiets waarmee minder mobiele personen en ouderen ook kunnen genieten van een fietstocht), fietsbehendigheidsinitiaties door Blue Globe Sports, een fietsbelevingsparcours en een pumptrack voor kinderen (van 2 tot 12 jaar) i.s.m. Thomas Cycles & Woom bikes, … De fietsschool voorziet op zondag fietsinitiaties voor mensen die nog nooit gefietst hebben.

Interviews door Evy Gruyaert

Op beide beursdagen zijn er tussen 14 en 16 uur interviews gepresenteerd door Evy Gruyaert.

Zaterdag 28 mei:
14 uur: Robrecht Bothuyne (voorzitter Nokere Koerse)

14.30 uur: Claudia Van Avermaet (auteur van o.a. ‘Get Stronger’)

15 uur: Wesley Belaey, Andy Masschelin·en  Barre Neirynck (trialbikers en BMX flatland biker) 

15.30 uur: Dieter Gussé (eigenaar wielermuseum) en Lani Wittevrongel (tweedejaarsjuniore, veroverde o.a. vijf medailles tijdens de Belgische pistekampioenschappen in 2021)

Zondag 29 mei:

14 uur: Lara Steenweghe (Crossfit voedingsdeskundige)

14.30 uur: Stephanie Scheirlynck (auteur van o.a. ‘Het sportkookboek’)

15 uur: Alexander Dewaele (auteur van ‘Yoga on call’, ‘Yoga voor fietsers’)

15.30 uur: Matthias M.R. Declercq (auteur van ‘De Val’, de basis voor de docureeks ‘Het Scheldepeloton’, over vijf jonge wielrenners uit het Gentse die samen vechten voor hun droom: profwielrenner worden) 

Randactiviteiten

  • Diverse fietstochten: sportief – recreatief – familietochten. Info op velodromen.be
  • Lezing door Wouter Deboot, bekend van ‘Iedereen beroemd’: ‘Dwars door Oceanië, 7000 kilometer op de fiets door het verste continent ter wereld’. Vrijdag 27 mei om 19.30 uur in de bibliotheek van Deinze. € 4 bij reservatie, € 5 aan de deur. Inschrijven via 09 381 95 60, [email protected], online via https://deinze.bibliotheek.be
  • Naar aanleiding van Velodromen plaatst mudel vanaf 27 mei zijn uitgebreide collectie gelinkt aan wielererfgoed in de kijker

Praktisch 

Wanneer? Zaterdag 28 en zondag 29 mei, van 10 tot 18 uur.

Waar? Brielpoort, Lucien Matthyslaan 9, Deinze

Parking: op de Brielpoortparking is er een fietsparking voor 408 fietsen. Wie met de fiets komt, krijgt een kortingsbon van 2,5 euro (kan gebruikt worden bij de eet- en drankstandjes). Bovendien is er de mogelijkheid om jouw fiets te laten wassen i.s.m. Agu.

Tickets en info? 7,5 euro volwassenen, 2,5 euro kinderen (6 t.e.m. 12 jaar), gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar. 

www.velodromen.be

Facebook event: www.facebook.com/events/697992467986535 

Velodromen wordt mogelijk gemaakt dankzij deze partners: KBC Deinze, B&D Insurance, Buysse Bierke, Versele-Laga, La Strada, St. Raphaël, AGB stad Deinze, Viavelo, Tuincentrum De Korenbloem, Stad Deinze, Deinze Winkelstad, Het Nieuwsblad, Radio 2.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...