25 kinderen krijgen exclusieve blik achter de Stoet van Canteclaer

Zondag gaat de Stoet van Canteclaer voor de 25ste keer uit in Deinze. Er worden weer heel wat toeschouwers verwacht in de Kippenstad voor dit vijfjaarlijks spectakel. Voor 25 kinderen heeft de schepen van Jeugd en Cultuur wel een heel exclusief aanbod, zij krijgen zaterdagmorgen een exclusieve blik achter de stoet, met een rondleiding van stoetenbouwer Karen Steyaert.

“Na de coronajaren leeft Canteclaer meer dan ooit in onze stad”, zegt Schepen van Jeugd en Cultuur Rutger De Reu, “maar als ik met kinderen van de lagere school praat, weten ze eigenlijk niet echt wat dat is, zo een stoet. Zaterdag kunnen we 20 kinderen een exclusieve blik geven achter de schermen. We leggen hen uit hoe zo’n stoet er uit ziet, wat het verhaal van Canteclaer is en de link met Deinze, en ze mogen in de Brielpoort eens onder één van onze vele Reuzen kruipen, en dat allemaal onder begeleiding van de stoetenbouwer Karen Steyaert.”

Karen Steyaert, die voor het eerst de Stoet van Canteclaer opbouwt, staat volledig achter dit initiatief en werkt er graag aan mee. “Voor kinderen is zo’n Stoet iets magisch, maar het is ook heel belangrijk dat we ze kunnen blijven warm maken voor de stoet. Zo’n blik achter de schermen, daar zullen ze echt hun ogen uitkijken. Ik laat ze ook in primeur kennismaken met onze nieuwe Reuzen die eigenlijk pas zaterdagnamiddag aan het publiek worden voorgesteld, en ze zullen ook alle kostuums en enkele wagens uit de stoet kunnen zien. Op die manier hopen we dat ze binnen 5 jaar met heel veel enthousiasme meelopen in de Stoet.”

De rondleiding start zaterdag om 10u30 aan de Brielpoort en duurt tot 12u. Inschrijven is gratis maar verplicht via [email protected] voor vrijdag 11u. Het aantal plaatsen is beperkt en voorbehouden voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...