80-plussers worden uitgenodigd voor lentebooster

Alle 80-plussers van België krijgen de kans om nog voor de zomer een extra boostervaccin tegen COVID-19 te krijgen. In de regio Schelde & Leie kunnen ze hiervoor een afspraak maken in het vaccinatiecentrum in het voormalige Rijksadministratief Centrum (RAC) in de Brielstraat 25.

Hoewel de druk op de zorg door corona momenteel niet groot is, besliste de regering toch om alle
80-plussers en bewoners van woonzorgcentra een tweede boosterprik aan te bieden. De doelgroep zal nog in mei een uitnodiging krijgen om vóór eind juni gevaccineerd te worden.

“Veel van de ouderen kregen reeds in september hun eerste booster”, zegt dr. Johan Matthijs, voorzitter van Eerstelijnszone Schelde & Leie. “We weten dat de bescherming van het vaccin na enkele maanden afneemt. Daarenboven zijn ouderen kwetsbaarder voor de gevolgen van het virus. Vandaar deze extra lentebooster.”

Wie een uitnodiging kreeg, kan online een afspraak maken of contact nemen met het callcenter, 09 381 95 30 (iedere werkdag bereikbaar tussen 9 en 12 uur). Het vaccinatiecentrum in D’Hulhaege is gesloten, alle vaccins worden nu geplaatst in het voormalige Rijksadministratief Centrum (RAC) in de Brielstraat 25 in Deinze. In dat gebouw is ook het vredegerecht gehuisvest en eerder fungeerde het als kindervaccinatiepunt.

Ook mensen die nog geen boostervaccinatie kregen (derde prik) en wie Johnson & Johnson kreeg en een tweede booster wil, zijn nog welkom na afspraak. Zij krijgen echter geen uitnodiging, maar moeten zelf initiatief nemen vóór eind juni. In juli en augustus sluit het vaccinatiecentrum even de deuren.

“Wellicht volgt er in het najaar nog een brede vaccinatiecampagne”, besluit dr. Matthijs. “Tussen twee prikken moeten steeds minstens vier maanden zitten. De vaccinatie nu verhindert dus niet dat de
80-plussers ook in het najaar een extra booster krijgen.”

Info

Vaccinatiecentrum Schelde & Leie

[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...