Deinze industrie Jobcafé nu open voor inschrijvingen voor bedrijven.

DE VLOTSTE MANIER OM NIEUWE MEDEWERKERS AAN TE TREKKEN – 24 oktober 2022 – BRIELPOORT IN DEINZE – eerste inschrijvingsfase tot 15 juli 2022 

Op maandag 24 oktober 2022 organiseert ondernemerskoepel Deinze Industrie opnieuw het Jobcafé, een jobbeurs waarop Deinse werkgevers en werknemers elkaar op een informele manier kunnen ontmoeten. De deelnemende bedrijven zullen met de aanwezige werkzoekenden in gesprek kunnen gaan rond diverse functies uit verschillende sectoren zoals productie, techniek, zorg, finaciële dienstverlening en logistiek. 

Dankzij de meer dan 40 deelnemende bedrijven, enthousiaste bezoekers en strikt opgevolgde veiligheidsmaatregelen was de editie van vorig jaar alsnog een succes. Het aantal bezoekers was iets minder, maar de kwaliteit van de bezoekers was hoog. Heel wat bedrijven konden dan ook rechtstreeks door het Jobcafé nieuwe werkkrachten aanwerven. De gemoedelijke sfeer waarop bedrijven en potentiële werknemers elkaar konden leren kennen bleek een onmisbaar aspect van employer branding te zijn. 

Ook dit jaar wil Deinze Industrie werkzoekenden en werknemers die een andere uitdaging wensen de kans geven om elkaar persoonlijk te leren kennen. Vooral na de lange periode van het houden van virtuele meetings, zal het een verademing zijn om verkennende gesprekken terug in het echt te kunnen voeren.

Maar naar bedrijven toe is dat fysieke aspect zelfs niet de belangrijkste reden om deel te nemen aan het Jobcafé. Volgens VDAB zal de arbeidskrapte dit najaar nog toenemen. Dat komt voor een groot deel door een mismatch op de arbeidsmarkt, deels gecreëerd door de crisis en de groep langdurig werklozen en inactieven wordt steeds groter. Een positief element is wel dat steeds meer mensen bereid zijn om zich door middel van opleidingen te laten omscholen. Bedrijven kunnen van die bereidheid van toekomstige werknemers profiteren en zo de juiste mensen aantrekken. Een eerste gesprek tijdens het Jobcafé is het ideale moment om wederzijdse verwachtingen op een soepele manier af te toetsen. Het Deinze Jobcafé is een organisatie van Deinze Industrie, in samenwerking met stad Deinze, VDAB en Werken Leie&Schelde.

First in, first served – standruimte reserveren

Tot 15 juli 2022 is de eerste inschrijvingsfase. Bedrijven uit Deinze en ruimere regio kunnen zich inschrijven om zich van een standplaats op het Jobcafé 2022 te verzekeren, want vol is vol. Er zijn namelijk slechts 45 standplaatsen: so first come, first served! Inschrijven via de website www.deinzeindustrie.be – HR&Jobs (rechtstreekse link hier)

Praktisch

Het Jobcafé 2022 gaat door op maandag 24.10.2022 in de Brielpoort in Deinze (Lucien Matthyslaan 9, 9800 Deinze). Deuren voor de bezoekers gaan open vanaf 14.30 uur en sluiten om 19uur. De toegang is vrij en iedereen is welkom. Het opzetten van de stand kan vanaf 12.30u.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...