Stad organiseert opnieuw een skatecontest

Op zondag 10 juli organiseren de jeugddienst en jeugdhuis Brieljant in samenwerking met lokale skaters en met skateshop Curb vanaf 14 uur opnieuw een skate-event in het skatepark Briel in de Mouterijdreef. Ook Kraft collective is opnieuw van de partij en staat in voor de muzikale omkadering van de wedstrijd en voor een afterparty.

“We stellen dagelijks vast dat skaten een heel populaire sport is bij de jeugd. Daarom willen we de lokale skaters terug laten genieten van hun jaarlijkse skatecontest” zegt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor jeugd. 

We nodigen alle skaters uit op zondag 10 juli vanaf 12 uur op het skatepark Briel aan de Mouterijdreef om te oefenen en zich aan te melden voor de wedstrijd, die vanaf 14 uur van start gaat. In samenwerking met de lokale skaters worden verschillende categorieën voorzien: niet-gesponsorde skaters -13 jaar, niet-gesponsorde skaters +13 jaar en gesponsorde skaters. Deelnemen aan de skatecontest is gratis en er worden tal van leuke prijzen voorzien ter waarde van 1.000 euro. Zowel jongens als meisjes zijn van harte welkom om hun kans te wagen binnen één van de drie hogervermelde categorieën. Skateshop Curb staat in voor de wedstrijdleiding en de jurering en garandeert met demonstraties van enkele gesponsorde riders het nodige spektakel.

“We zijn blij dat we op deze manier ook voor onze talrijke lokale skaters opnieuw een aanbod kunnen voorzien in Deinze deze zomer” zegt Rutger De Reu.

Afterparty 

Na de skatecontest verandert het skatepark tot een heuse dansvloer. Kraft collective organiseert in de late namiddag een ‘open air’ afterparty die zal duren tot middernacht. Kraft collective geeft voorlopig de namen van de dj’s niet prijs. Deinzenaar en nieuw talent ‘Pinto’ opent de dansvloer. Hij draait zowat alles tussen funk en broken beat, een ideale combinatie met het zomerweer! De toegang is gratis voor zowel de skate contest als de afterparty. 

Toekomst verzekerd met skatekamp

Na de skatecontest en de afterparty gaat het skatefeest in Deinze gewoon verder. Van 11 tot 15 juli organiseert de jeugddienst in de voormiddag een mini en maxi skatekamp in skatepark Briel. Beginnende en iets meer ervaren kinderen en jongeren tussen 7 en 15 jaar oud leren alle tricks en skills van de ervaren monitoren van Stoked Board Academy ondersteund door vier lokale skaters. “Het succes van dit skatekamp, dat intussen volzet is, toont aan dat skaten in Deinze een mooie toekomst heeft. Als stad zullen we dit de komende jaren blijven ondersteunen door onder meer wedstrijden en kampen te organiseren”, besluit Rutger De Reu.

Inschrijven

Schrijf je uiterlijk in op woensdag 6 juli via www.deinze.be/deinzeskatecontest.

Inschrijven kan ook nog op 10 juli zelf tussen 12 en 13.30 uur in skatepark Briel, Mouterijdreef, Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...