Wekelijkse markt Hansbeke verhuist terug naar stationsplein

Na een jaar verhuist de markt van Hansbeke terug naar de oude locatie op het stationsplein, dat in een nieuw kleedje zit. De markt vindt wekelijks plaats op dinsdag van 8 tot 12 uur.

“Tegelijk met de aanleg van een derde en vierde spoor en de bouw van een nieuwe voetgangerstunnel onder de spoorweg in Hansbeke, werd ook de omgeving van het station aangepakt. Het stationsplein werd ingericht als een echt plein zonder niveauverschil en met behoud van de bestaande bomen. Parkeren blijft mogelijk, maar ook de markt, kermissen en andere festiviteiten zullen er kunnen plaatsvinden,” klinkt het bij burgemeester Jan Vermeulen.

“Tijdens de werken aan het stationsplein stonden de marktkramen opgesteld aan het kerkplein. Nu zijn ze terug verhuisd naar hun vertrouwde stek. Elke dinsdag van 8 tot 12 uur vind je er 4 marktkramers: zuivel Sabrina Martens, vleeswaren van Tim Vande Velde, vishandel Serge Declercq en groenten & fruit Samantha Van Quaquebeke,” zegt Bruno Dhaenens, bevoegd voor de markten. “Ook de ambulante handelaars, vishandel BV SAEPRE op donderdagmorgen, ’t Zoetekoekske met alles wat lekker is voor bij de koffie op donderdagmiddag en de verkoop van plantgoed op zondagmorgen, vind je opnieuw op het stationsplein.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...