Week van de Mobiliteit

De Week van de Mobiliteit vindt jaarlijks plaats van 16 tot en met 22 september. In Deinze valt er heel wat te beleven: op 17 september start de campagne ‘Met belgerinkel naar de winkel’, op
18 september is er de Autoloze Zondag met het BK loopfietsjes.

Met belgerinkel naar de winkel – vanaf 17 september
“De Week van de Mobiliteit loopt samen met de start van de actie ‘Met Belgerinkel naar de winkel’” vertelt Filip Vervaeke, schepen bevoegd voor lokale economie. “Het stadsbestuur en de vzw Deinze Winkelstad willen inwoners en bezoekers van de stad stimuleren om de auto voor korte afstanden thuis te laten. Doe je boodschappen met de fiets of te voet en verzamel tussen 17 september en 23 oktober stempels bij de deelnemende handelszaken. Volle spaarkaarten kan je deponeren in een van de bussen in dienstencentrum Leiespiegel (Brielstraat 2), sportcomplex Palaestra (Kastanjelaan 35), de bibliotheek Deinze (Gentpoortstraat 1), het gemeentehuis Nevele (Cyriel Buyssestraat 15) en de bibliotheek Landegem (Stationsstraat 20). Bij afgifte van een volle spaarkaart krijg je een leuk gadget. Na afloop van de campagne worden er enkele waardevolle hoofdprijzen verloot.”

Programma Autoloze zondag op 18 september
“Op zondag 18 september wordt het centrum van Deinze tussen 13 en 17 uur autovrij” vult Bart Van Thuyne, schepen bevoegd voor mobiliteit, aan. “Fietsers, skaters, steppers, voetgangers en andere zwakke weggebruikers krijgen het voor het zeggen. Fietsen op gekke fietsen, klimmen en springen, er valt voor iedereen iets te beleven. Laat je verrassen door grappige straatartiesten, verdwaal in het doolhofkasteel en draai rondjes op de draaimolen. Of wat dacht je van kajakken op de Leie? Radio Tequila en het Deins Jeugdharmonieorkest zorgen voor ambiance met een streepje muziek. Er valt ook heel wat te ontdekken in de infotentjes van onder meer Deinze 2040, De Sorteersmurfen, Op Wielekes, autodelen.net en de Beweegcoach Deinze.”

Ook dit jaar is er een tweedehands fietsenmarkt, georganiseerd door de Gezinsbond. Heb je nog een fiets die je niet meer gebruikt? Maak er iemand anders blij mee en verdien zelf een centje! Info en inschrijven via Gezinsbond Deinze.

BK Loopfietsjes op zondag 18 september
Neem zeker een loopfietsje mee, want om 15.30 uur is er op de Markt het BK Loopfietsjes voor kindjes van 2 tot 5 jaar. Wordt jouw kleine held dit jaar kampioen? Je kan hem of haar ter plaatse inschrijven vanaf 14 uur. 

Verkeersmaatregelen op zondag 18 september
Volgende straten worden van 9 tot 19 u. afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd het fietsverkeer:

  • Brielstraat, tussen de Lucien Matthyslaan en de Markt
  • Markt, vanaf de Tolpoortbrug tot net voor de Ramstraat
  • Emiel Clausplein
  • Kalkhofstraat, vanaf het kruispunt met de Ghesquièrestraat tot de Markt
  • Leiedam
  • Gentpoortstraat, tussen de Kaaistraat en de Markt
  • Kaaistraat

Er wordt in deze straten stilstaan- en parkeerverbod ingevoerd van 8 tot 19 u.

Het tweede deel van Markt (van de Ramstraat tot het Kongoplein) wordt afgesloten van 13 tot 19 u. In dit deel geldt een stilstaan- en parkeerverbod van 12 tot 19 u.

Door het afsluiten van de verbinding Brielstraat/Tolpoortbrug, is de Tolpoortstraat van 9 tot 19 u. autoluw. Bewoners en aangelanden kunnen die dag de Tolpoortstraat, Louis Dhontstraat uitrijden. Deze straten opnieuw inrijden zal pas na 19 uur kunnen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...