De Prijkels vzw plant opnieuw grote herfst-zwerfvuilactie 

Op donderdag 20 oktober tijdens de lunchpauze, plant vzw De Prijkels opnieuw een grote zwerfvuilactie op het bedrijventerrein De Prijkels. Zo wil men op een positieve manier een steentje bijdragen aan een propere omgeving, medewerkers van verschillende bedrijven samenbrengen in dit gezamenlijke initiatief en tegelijk streven naar sensibilisering. 

Want helaas is dergelijk initiatief noodzakelijk. Teveel vuil wordt gewoon op straat of in de berm gegooid, zonder meer. Ongelooflijk hoeveel mensen dit zonder scrupules doen. Tijdens de vorige editie van dit event in maart, werd in totaal 2500 liter opgehaald.

Zwerfvuil opruimacties zijn niet vreemd binnen de bedrijvenzone De Prijkels. Vanuit verschillende bedrijven worden regelmatig individuele initiatieven genomen om zwerfvuil te verminderen en gaat men bijna elke maand met een tiental collega’s zwerfvuil ruimen tijdens hun middagpauze.

Voor de tweede keer dit jaar, en in totaal voor de zesde keer, neemt De Prijkels vzw het voortouw om een zwerfvuil opruimactie op grotere schaal te organiseren, meer bedrijven te bereiken en te mobiliseren en zo de impact van deze actie te vergroten. De reacties liegen er ook niet om: voor de vorige editie van de schoonmaak in maart, waren meer dan 150 vrijwilligers present om te helpen aan deze actie. En voor de herfstschoonmaak komende donderdag, registreerden zich 135 vrijwilligers. Deze personen komen uit verschillende bedrijven waaronder Agristo, Applitek NV, Beddeleem nv, Dematra, Eurofins, Mistral Home, Perrigo, Propa Industrial, Sadel, Snel Logistic Solutions, Spraying Systems, Stagobel, Van Beversluys & Zonen en VDP Industries. Een heel positief signaal.

De vrijwilligers krijgen het nodige materiaal voorhanden en verzamelen na hun inspanning bij Snel Logistic Solutions (E3-laan 62, 9800 Deinze) waar voor iedere vrijwilliger een lekkere pasta wacht.  

Dit initiatief wordt mee waargemaakt door mooimakers.be, stad Deinze en gemeente Nazareth.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...