Feestelijke opening Buurtpunt Onder ’t Perron (Landegem)

Op zaterdag 22 oktober nodigt “Onder ’t Perron” buren, sympathisanten en nieuwsgierigen uit voor de grote opening van het buurtpunt. Vanaf 18u is iedereen welkom om in de oude loketzaal van Landegem-station (Stationsstraat 95) te genieten van een drankje en een knabbeltje.

Op zaterdag 22/10 is het eindelijk zover.
Dan kunnen ze Buurtpunt Onder ’t Perron in Landegem ein-de-lijk feestelijk openen.
Na een officieel moment voor genodigden zetten ze de schuifdeuren van hun buurtpunt om 18u wagenwijd open voor buren, sympathisanten en nieuwsgierigen. Tijdens een feestelijke receptie heffen ze graag het glas op wat ze de voorbije jaren al hebben gerealiseerd… En blikken ze hoopvol vooruit naar wat de toekomst ons nog zal brengen!

U kent ons niet? Wel…
Eind 2019 gingen vijf voorzieningen uit Landegem en Lievegem (vzw Verburght, De Triangel, Humival, Ten Dries en De Vierklaver) samen met enkele geëngageerde buren de uitdaging aan om de oude loketzaal van Landegem-station om te bouwen tot een buurtpunt waar iedereen welkom is! Een plek waar ze via ontmoeting en verbinding een steentje bijdragen aan een warme buurt.

Ze werkten een divers dagbestedingsaanbod uit waar mensen met en zonder beperking samen aan de slag kunnen gaan. Verenigingen en organisaties uit de buurt maken gebruik van de mogelijkheid om de locatie te gebruiken voor eigen activiteiten. Sinds kort is er ook een stationswinkeltje waar Oxfamprodukten en originele geschenkartikelen (gemaakt in de voorzieningen) kunnen worden aangekocht. Treinreizigers en passanten kunnen er terecht voor een kop koffie en een sanitaire stop.

Tijdens hun burenbabbels (derde vrijdag van de maand) nodigen ze een spreker, een muzikant, een perfomer … uit. Achteraf voorzien ze tijd om met een drankje bij te praten.
En ze zijn nog veel meer plannen en dromen!

Corona maakte “ontmoeten” en “verbinden” de voorbije jaren meerdere keren onmogelijk. Intussen staat onze inclusie-trein echter stevig op de rails. En waar die door de coronamaatregelen enkele keren is stilgevallen en sputterend opnieuw moest opstarten, wint ze aan snelheid.
Ze zijn dan ook blij dat we buren en sympathisanten eindelijk kunnen uitnodigen voor onze officiële opening!

Nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt in dit buurtpunt? Wil je weten wat we voor jou of je vereniging kunnen betekenen? Zin om een babbeltje te slaan met je buren? Kom dan zeker langs!

Meer informatie over de werking kun je ook terugvinden op de website Onder ’t perron – Buurtpunt (ondertperron.be) en de facebookpagina Onder ’t perron | Facebook.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...