Deinze viert Dag en Nacht van de Jeugdbeweging met gratis ontbijt en fuif

Op vrijdag 21 oktober organiseren tal van jeugdbewegingen, jeugdraden en stads- en gemeentebesturen samen zo’n 150 activiteiten in Vlaanderen en Brussel om Dag van de Jeugdbeweging te vieren. Met deze 22ste editie van Dag van de Jeugdbeweging, willen de organisatoren enerzijds hun 288.000 leden en leiding in de bloemetjes zetten en anderzijds ook nieuwe leden aantrekken. Maar vooral willen ze tonen waar een jeugdbeweging eigenlijk om draait: samenhorigheid. Ook in Deinze staan er maar liefst twee activiteiten op drie locaties ingepland. Het stadsbestuur en Jeugdraad Deinze trakteren tussen 7u en 8u30. kinderen en jongeren in jeugdbewegingsuniform op een heerlijk gratis ontbijt aan de stations van Deinze en Landegem. ’s Avonds gaat het feest verder in JH Brieljant waar iedereen welkom is tussen 21u en 3u. om te fuiven op Nacht van de Jeugdbeweging.

Samenhorigheid

“In Deinze zijn we ongelofelijk trots op de begeleiding en leden van onze elf actieve erkende jeugdbewegingen, twee fantastische speelpleinwerkingen en twee schitterende jeugdhuiswerkingen” zegt Eva Van De Putte, voorzitter van Jeugdraad Deinze. “In onze jeugdraad, waarin afgevaardigden van elk erkend jeugdwerkinitiatief in Deinze zetelen, zien we hoe belangrijk het gevoel van samenhorigheid ook over de jeugdbewegingsgrenzen heen is geworden. Onze jeugdbewegingen hebben de afgelopen jaren met de coronacrisis veel steun gehad aan elkaar. Ook nu geven jeugdverenigingen aan nood te hebben aan uitwisseling om de dagelijkse kleinere en grotere problemen waarmee ze geconfronteerd worden in hun eigen jeugdbeweging samen aan te pakken. Om dit te faciliteren, organiseert de Jeugdraad vanaf dit werkjaar een nieuwe focusgroep met de hoofdleiding van alle erkende jeugdbewegingen in Deinze waarin drie à vier keer per jaar actuele thema’s en problemen besproken worden en jeugdverenigingen leren van elkaars tips en aanpak.”

“Ook het stadsbestuur en de stedelijke jeugddienst hebben gezien hoe de samenhorigheid en veerkracht van onze Deinse jeugdbewegingen ondanks de coronacrisis en de huidige energiecrisis overeind blijven. Onze jeugdbewegingen blijven er steeds met volle overgave en een ongezien enthousiasme voor zorgen dat duizenden Deinse kinderen en jongeren wekelijks met een brede glimlach terugkeren na hun jeugdbewegingsactiviteit” vertelt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor jeugd. “Op Dag van de Jeugdbeweging slaan het stadsbestuur en de stedelijke jeugdraad dan ook met veel plezier de handen in elkaar om leden en leiding op een gepaste manier voor hun dagdagelijkse inzet te bedanken met een gratis ontbijt en een fantastische fuif in JH Brieljant.”

Gratis ontbijt voor iedereen in uniform aan de stations van Deinze en Landegem

Sinds vorig jaar organiseren de jeugddienst en Jeugdraad van 7u tot en met 8u30. een gratis ontbijt aan het stationsplein van Deinze én aan het station van Landegem in buurthuis Onder ‘t Perron

Wie langskomt in jeugdbewegingoutfit wordt een gratis ontbijt met koffiekoek, vruchtensap of chocomelk aangeboden. Aan beide stations kunnen leden en leiding in uniform genieten van een lekker ontbijt en van de gezellige sfeer, kampvuurliedjes, vuurkolven en het samen zijn met mensen uit verschillende jeugdverenigingen. 

Nacht van de Jeugdbeweging in JH Brieljant’s Avonds organiseren Jeugdraad Deinze en JH Brieljant de fuif Nacht van de jeugdbeweging in JH Brieljant. Iedereen is er welkom tussen 21u en 3u. om mee te dansen op de deuntjes van lokale dj’s. Voor de gelegenheid worden de eerste honderd bezoekers door jeugddienst en jeugdraad getrakteerd op een heerlijk pakje frietjes en een drankje.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...