Live performance Stief DeSmet i.s.m. Heleen Van Haegenborgh en Kristof De Muynck

Op vrijdagavond 21 oktober, de avond van de vernissage van de tentoonstelling ‘Dichter bij de Leie. Leiestreek in woord in beeld’ (22.10.22 – 22.01.23), brengt kunstenaar Stief DeSmet in samenwerking met Heleen Van Haegenborgh en Kristof De Muynck een live performance die perfect bij het thema van de expo aansluit. 

Doorheen de eeuwen van landschapsreproductie ontstonden bij de toeschouwer clichés, verwachtingen en vereisten. Zo wil de kijker dat een zonsondergang helder is, het Leielandschap in volle Emile Clauszon en een sneeuwlandschap desolaat. Het is die wisselwerking tussen perceptie, verwachting en interactie tussen menselijke en natuurlijke factoren die DeSmet intrigeert en fascineert, en wat hij probeert te vertalen in zijn praktijk als beeldend kunstenaar. De afwisseling tussen beheerst geschilderde vlakken, wetenschappelijk gereproduceerde fauna en flora en wilde verftoetsen die verwijzen naar de veranderlijkheid in elk landschap vormen de basis van zijn schilderijen. In de live performance zal DeSmet beeld, muziek en woord verenigen; ogen en oren van de toeschouwers worden uitgedaagd en geprikkeld. 

Praktisch

Wanneer? Vrijdag 21 oktober om 20.30 uur

Wat? Live performance Stief DeSmet (concept en uitvoering) i.s.m. Heleen Van Haegenborgh (compositie) en Kristof De Muynck (woord)

Waar? Leietheater, Brielstraat 8, 9800 Deinze. Toegang? Gratis

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...