Winterpret aan de Leie

Dit jaar is er geen ijspiste op het Sint-Poppoplein, maar wel een winters doolhof en kermisattracties. Drie weken lang, van 16 december tot en met 8 januari, zorgt de knusse Almhütte Chez Babette voor heel wat activiteiten en lekkers in een uniek kader. De kerstmarkt is terug van de partij tijdens het weekend van 16 december. Op vrijdag 16 december kan je 6 of 12 km wandelen of lopen op het unieke beweegevenement Santa City Run. Tussen 16 december en 8 januari kan je een bezoekje brengen aan het Huis van de Kerstman in de Tolpoortstraat 86. Op zondag 8 januari klinken we op de Markt samen op het nieuwe jaar.

Winters doolhof en Almhütte Chez Babette
Van 16 december tot en met 8 januari – Sint-Poppoplein

Dit jaar geen ijspiste op het Sint-Poppoplein, maar wel een winters doolhof en kermisattracties in samenwerking met Look i Like. De Almhütte Chez Babette zorgt op een knusse manier voor heel wat lekkers en activiteiten in een uniek kader. De activiteitenplanning vind je op de stedelijke website en op de Instagram en Facebookpagina van Chez Babette. Spreek hier af met familie en vrienden en geniet van winterse hapjes en specialiteiten!

Gratis

Dienst Evenementen en Toerisme – 09 380 46 01 – [email protected] 

Kerstmarkt Deinze

Vrijdag 16 december van 18 tot 22 u., zaterdag 17 december van 15 tot 22 u. en zondag 18 december van 15 tot 20 u. – Markt Deinze

Dit jaar voorzien we drie dagen kerstmarkt! Op zoek naar een leuk kerstcadeau? Kom snuisteren in de gezellige kerstkraampjes en geniet van een drankje en lekkers terwijl je luistert naar lokale groepen op het podium:

op vrijdag 16 december van 19.30 tot 21 u.: Op ’t Gemakske

op zaterdag 17 december van 15.30 tot 17.30 u.: Kerstman wandelt met feestelijke pony’s

van 18 tot 19 u.: groep Nevel

van 20 tot 21.30 u.: Par Hasard

op zondag 18 december van 15 tot 16.30 u.: Harmonie Vinkt

van 17 tot 18 u.: Groep Ventus

van 19 tot 20.30 u.: The Flash-lights

Gratis

Dienst Evenementen en Toerisme – 09 380 46 01 – [email protected] 

Huis van de Kerstman

Van 16 december tot en met 8 januari – Tolpoortstraat 86, Deinze

Openingsuren:

  • Vrijdag 16 december, zaterdag 17 december, vrijdag 23 december en zaterdag 24 december van 12 tot 18 uur
  • Zondag 18 december, maandag 19 december, dinsdag 20 december, woensdag 21 december en donderdag 22 december van 13 tot 18 uur
  • Zondag 25 december: gesloten

De openingsuren van Het Huis van de Kerstman na kerst zijn dezelfde openingsuren als die van HUP/HUB, maar wel zonder de kerstman.

Ben je benieuwd hoe de Kerstman leeft, werkt en slaapt? Bezoek dan het Huis van de Kerstman in de Tolpoortstraat. Je krijgt er toegang tot zijn cadeaukamer, leef- en werkruimte en slaapkamer. Alle kinderen ontvangen een leuke verrassing (zolang de voorraad strekt). 

Gratis

Dienst Evenementen en Toerisme – 09 380 46 01 – [email protected] 

Santa City Run

Vrijdag 16 december vanaf 18 u. – Markt Deinze

Loop of wandel een of twee rondes van 6 km door het centrum van Deinze. De run start op de Markt om 19 u. (12 km) en om 19.15 u. (6 km). De route loopt door stadsgebouwen zoals dienstencentrum Leiespiegel, Leietheater, mudel, KADE, Brieljant, Huis Van Thuyne, WZC Karel Picqué en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Elk gebouw wordt verlicht met kaarsen om de nodige kerstsfeer te creëren. Het parcours is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Je krijgt een kerstmuts, een drinkfles en een bon van 2 euro om te spenderen op de kerstmarkt op vrijdagavond 16 december.

Trek je leukste kerstoutfit aan en breng sfeerlichtjes mee!

5 euro

Inschrijven uiterlijk op 11 december via www.deinze.be/santa-city-run

Dienst Sport en Recreatie – 09 381 96 59 – [email protected] 

Wintermarkt met LEF

Vrijdag 2 december van 15.30 tot 23 u. – Farmfabriek, Slachthuisstraat 20, Deinze

We brengen Lokaal, Ecologisch en Fairtrade (LEF) samen tijdens deze wintermarkt in mondiale sfeer. Het wordt een avond met bijzondere kramen (en bananen), (h)eerlijke foodtrucks, spetterende kinderanimatie, livemuziek en een sfeervol café.

Gratis

Lokaal Mondiaal Beleid – 09 381 68 71 – www.deinze.be/wintermarktmetlef

Eindejaarsactie 

Kom tijdens de eindejaarsperiode shoppen in Deinze (volledige grondgebied) en win! Stad Deinze en Deinze Winkelstad schenken 20.000 euro aan cadeaubonnen weg. Verzamel van 10 december tot en met 7 januari stempels bij de deelnemende handelaars. Je kan je volle spaarkaarten deponeren in dienstencentrum Leiespiegel of het gemeentehuis Nevele tot 14 januari.

Deinze Winkelstad – www.deinzewinkelstad.com 

Eindejaarsshopping

Versierde etalages en sfeervolle winterverlichting maken winkelen in Deinze tijdens de eindejaarsperiode extra leuk. Ideaal dus om op zoek te gaan naar het perfecte geschenk voor familie of vrienden. Op vrijdag 16 december is er bovendien een late-nightshopping tot 20.30 uur. Op zondagen 4, 11 en 18 december openen ook heel wat winkels de deuren.

Deinze Winkelstad – www.deinzewinkelstad.com 

Nieuwjaarsreceptie voor inwoners

Zondag 8 januari van 11 tot 13 u. – Markt Deinze

Alle Deinzenaars zijn welkom om samen te klinken op het nieuwe jaar. Aan diverse kraampjes kan je drankjes en streekgebonden lekkers krijgen. Bij aankomst ontvang je twee consumptiebonnen, waarvan elke bon goed is voor een drankje of een hapje naar keuze.

Gratis

Dienst Evenementen en Toerisme – 09 380 46 01 – [email protected] 

Info

www.winterpretaandeleie.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...