Kinderen ontvangen diploma Junior Techniekacademie

Ook dit jaar organiseerde het stadsbestuur van Deinze samen met VIVES Hogeschool de Junior Techniekacademie voor kinderen van 8 tot 10 jaar.

“De Junior Techniekacademie is een begrip in Deinze”, weet schepen van onderwijs Trees Van Hove. “Sinds 2019 organiseren we deze workshopreeks samen met VIVES Hogeschool. Talrijke kinderen hebben op een speelse manier kunnen kennismaken met techniek en technologie. Ze kunnen zo realistischer inschatten welke richting ze later willen studeren.”

Tot vorig jaar werden vijf thema’s in tien workshops gegeven. Na een evaluatie met alle betrokkenen besliste VIVES om het aanbod te verminderen tot vier thema’s in acht workshops. Op die manier werden de kosten beperkt en kon het inschrijvingsgeld voor de deelnemende kinderen beperkt blijven. Dit jaar bouwden de kinderen een stevige boogbrug, maakten ze hun eigen toverstaf en een hippe houten onderlegger en programmeerden ze een LEGO WeDo robot.

Traditioneel krijgen de kinderen na de laatste sessie een diploma. “Welverdiend” volgens schepen Van Hove. “De kinderen moeten tijdens de workshops de handen uit de mouwen steken en krijgen uiteenlopende opdrachten. Al doende leren ze heel wat bij, een diploma is dus zeker op zijn plaats.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...