Deinze in 2023 gaststad voor de 100km-run voor Kom Op tegen Kanker

Sinds 2018 organiseert Kom op tegen Kanker de 100km-run. Een loopevenement waarbij teams van vier lopers samen 100 km lopen voor kankeronderzoek. Op zondag 19 maart strijkt de 100km-run neer in Deinze. Je kan je nu al inschrijven met een team en je als vrijwilliger melden.

Deinze in 2023 gaststad voor de 100km-run voor Kom Op tegen Kanker

De 100km-run is bedoeld voor vier lopers. De 100 km is de optelsom van de vier afstanden: 40 + 30 + 20 + 10 km. Elke loper van het team neemt dus één afstand op zich. Het is geen estafette. Het parcours bestaat uit twee lussen van 10 km. De 40 km-loper loopt de eerste lus en pikt in de loperszone de 30 km-loper op. Zij lopen dan samen de tweede lus en pikken de 20 km-loper op. Daarna pikken ze de 10 km-loper op en lopen ze samen voor de laatste keer de tweede lus. De 100km-run is ook geen snelheidswedstrijd: er is tracking voorzien per team en het is de bedoeling dat de teamlopers samen over de eindmeet komen.

Samen lopen voor kankeronderzoek

Jaarlijks krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Kom op tegen Kanker wil ervoor zorgen dat deze mensen hogere overlevingskansen en een betere levenskwaliteit krijgen tijdens en na de behandeling. Met de opbrengst van de 100km-run investeert de organisatie in klinisch onderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor kankerpatiënten.

Oproep vrijwilligers

Je hoeft niet zelf te lopen om één van de helden van de 100km-run te worden. Als vrijwilliger ben je op
19 maart even waardevol! Door de organisatie te steunen als vrijwilliger – door bijvoorbeeld de lopers te bevoorraden, de catering te bemannen of mee medailles uit te delen – steun je het kankeronderzoek zonder een km te lopen! Dus wil je mee een succes maken van de vijfde editie van de 100km-run? Meld je dan aan als vrijwilliger! 

Als vrijwilliger maak je niet alleen mee het verschil voor kankerpatiënten, je maakt de sfeer van de 100km-run mee vanop de eerste rij. 

Oproep inschrijven

Lopen voor het goede doel, iets voor jou? Op zondag 19 maart lopen teams van vier samen 100 km ten voordele van de strijd tegen kanker. Eén loper start en na elke 10 km sluit een extra loper aan bij het team. Zo legt de eerste loper 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. En dat allemaal om het broodnodige kankeronderzoek een boost te geven! Per team is een startgeld van 2.500 euro vereist.
Schrijf je snel in! Het zijn de laatste plekjes. 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...