Deinze werft twee gemeenschapswachten aan

Het stadsbestuur Deinze hecht veel belang aan veiligheid en preventie. Daarom nam het in september twee gemeenschapswachten in dienst. Hun belangrijkste taak is de algemene veiligheid en leefbaarheid in de stad verhogen. 

“Op 4 september kwamen Annelies Wauters en Kristin Pattyn in dienst van de stad als gemeenschapswacht. Hun taak is vooral preventief” klinkt het bij burgemeester Jan Vermeulen. “Door regelmatig in een herkenbaar uniform in Deinze te patrouilleren willen we problemen en overlast voorkomen en beter opvolgen. Ze merken bijvoorbeeld schade aan signalisatie of bestrating op of ze stellen zwerfvuil of een geval van sluikstort vast. Ze kunnen snel de bevoegde stadsdienst op de hoogte brengen en er zo voor zorgen dat het niet erger wordt. Ze zijn enerzijds een direct aanspreekpunt voor onze inwoners en anderzijds kunnen ze burgers wijzen op een inbreuk op het politiereglement zoals een hinderlijke inname van de openbare weg, foutief parkeren, …”

GAS-boetes opstellen

De gemeenschapswachten volgen momenteel een opleiding om GAS-boetes te kunnen opstellen als ze een inbreuk op het politiereglement vaststellen. 

Uitgebreid takenpakket

  • Als gemeenschapswacht leveren zij een bijdrage aan de verhoging van de algemene veiligheid en leefbaarheid in de stad Deinze. 
  • Ze voeren specifieke ondersteunende opdrachten uit voor diverse stadsdiensten zoals de Milieudienst.
  • Ze zijn zichtbaar aanwezig in het straatbeeld en zijn zo een belangrijk aanspreekpunt voor de inwoners en bezoekers van onze stad. 
  • Ze vormen de schakel tussen de burger en het bestuur en zorgen mee voor een aangename, propere en veilige stad door middel van acties, begeleiding en controles.
  • De gemeenschapswachten treden preventief op door te informeren en te sensibiliseren. Indien nodig treden ze ook repressief op.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...