X
    Categories: Stadsinfo

Nieuwe gezinsopvang Het Knuffelnest

Op 7 november opende kinderopvang Het Knuffelnest de deuren in twee lokalen van speelpleinwerking Doekeewa in Brielpunt. De opvang biedt plaats aan acht baby’s en peuters en is geopend op schooldagen. Het Knuffelnest vangt vooral de kinderen op van de cursisten die Nederlandse les volgen in Brielpunt bij CVO Groeipunt. Onthaalouder Daisy Vandamme, aangesloten bij de stedelijke dienst Kinderbegeleiders, is het gezicht van deze nieuwe opvang. 

CVO Groeipunt organiseert Nederlandse lessen in de lokalen van speelpleinwerking Doekeewa in Brielpunt, Mouterijdreef 22 in Deinze. Op vraag van Rudi Claeys, trajectbegeleider bij Inburgering Oost-Vlaanderen, besliste het stadsbestuur om de kinderen op te vangen van de cursisten die Nederlandse les volgen. De opvang wordt ook georganiseerd in twee lokalen van speelpleinwerking Doekeewa: het multimedialokaal werd ingericht als slaapruimte en het knutsellokaal als opvangruimte.

De opvang is vooral bedoeld voor de kinderen van de cursisten, maar ook andere ouders kunnen er gebruik van maken. 

“Dat is een mooi voorbeeld van diversiteit in de opvang”, vertelt Trees Van Hove, schepen bevoegd voor kinderopvang. “Op die manier kunnen we Nederlandse lessen aanbieden waarbij de cursisten hun oogappels met een gerust hart kunnen achterlaten in een vertrouwde omgeving. Het is een project waar ik reeds lang van droom. Voor veel cursisten verlaagt dit ook de drempel om Nederlandse les te volgen.”

Schepen De Reu voegt eraan toe: “Als we de lokalen van speelpleinwerking Doekeewa hiervoor kunnen aanwenden tijdens het schooljaar, kan ik dit alleen maar toejuichen! Het is mooi hoe we dienstoverschrijdend kunnen samenwerken en op die manier tegemoetkomen aan de behoeften van de inwoners.”

De opvang is elke schooldag open van 7.30 tot 17.30 uur en op woensdag van 7.30 tot 13.30 uur. Tijdens vakantieperiodes worden de lokalen opnieuw gebruikt voor de kinderen van speelpleinwerking Doekeewa.

Daisy Vandamme, onthaalouder aangesloten bij de stedelijke dienst Kinderbegeleiders, biedt er dagelijks kwalitatieve opvang aan in een geborgen sfeer.

Info

Dienst Kinderopvang

09 381 96 97

kinderopvang@deinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze: Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!
Related Post