Stoken met hout: een goed idee?

Hout wordt gezien als een goedkope, hernieuwbare energiebron, maar bij de verbranding komt roet en fijnstof vrij die schadelijk zijn voor je gezondheid en de luchtkwaliteit. Moeten we in de toekomst houtverbranding vermijden? En is duurzaam (bij)verwarmen met hout sowieso nog mogelijk?

Hout stoken wordt beschouwd als klimaat- of CO2-neutraal. In theorie klopt dat, want bij de verbranding van hout komt enkel vrij wat eerder door de boom is opgenomen. Tijdens zijn groeiproces neemt een bom namelijk CO2 op uit de omgeving, die hij dan weer afgeeft bij verbranding. Maar stoken met hout heeft ook een keerzijde: de rook is ongezond en zorgt soms voor hinder in de buurt.

Daarom organiseert Milieufront Omer Wattez vzw in samenwerking met Logo Gezond + en Stad Deinze een workshop rond houtstook. Hoe schadelijk is het precies? Wat zijn de best practices?

Wanneer?
Woensdag 18 januari om 19u30
Waar: raadzaal Dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2 – Deinze
Organisatie: Milieufront Omer Wattez ism Logo Gezond en stadsbestuur Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...