Koop een werk van Stief DeSmet en steun de 100 km-run van Kom op tegen Kanker

Op zondag 19 maart is Deinze gaststad voor de 100 km-run van Kom op tegen Kanker. Er nemen onder andere drie stadsteams deel aan het event. Hiervoor moeten de teams elk 2.500 euro startgeld inzamelen. Tot en met 28 februari kan je via de website art auction online bieden op het kunstwerk Lovebirds / The Conversation van Stief DeSmet. Het werk wordt geveild ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Over de 100 km-run

Jaarlijks krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Kom op tegen Kanker wil ervoor zorgen dat deze mensen hogere overlevingskansen en een betere levenskwaliteit krijgen tijdens en na de behandeling. Met de opbrengst van de 100 km-run investeert de organisatie in klinisch onderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor kankerpatiënten. Deinze is op zondag 19 maart gaststad voor de run, die bedoeld is voor teams van vier lopers. De 100 kilometer is de optelsom van de vier afstanden 40 + 30 + 20 + 10 kilometer. Elke loper van de teams neemt één afstand op zich en de teamlopers komen samen over de eindmeet.

Acties inzamelen startbedrag 

Er nemen drie stadsteams deel aan de 100 km-run. Om het startbedrag van 2.500 euro per team in te zamelen, werd er op 11 februari een dartstornooi georganiseerd. Giften zijn mogelijk op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker (BE56 7360 3575 6688) met de vermelding ‘GIFT’ en het negencijferige actienummer van de teams (340122965) in de mededeling. Vanaf 40 euro per jaar is zo’n gift bovendien fiscaal aftrekbaar. 

Op maandag 6 maart wordt er om 19.30 uur een party workout georganiseerd in de Brielpoort. Tickets kosten 5 euro in voorverkoop, via www.deinze.be/party-workout. Daarnaast wordt er een werk van kunstenaar Stief DeSmet geveild.

Veiling Lovebirds / The Conversation

Stief DeSmet (° Deinze, 1973) is kunstenaar en artistiek en pedagogisch coördinator van kunstacademie KADE. Hij stelde zijn werken zowel in binnen- als buitenland tentoon. Zijn werk Lovebirds / The Conversation wordt geveild ten voordele van Kom op tegen Kanker. Het werk is 50 cm x 40 cm, olieverf op doek. “Het dagelijks bezoek van twee tortelduiven in mijn tuin inspireerde mij tot dit schilderij”, stelt Stief DeSmet. “De relatie tussen twee geliefden staat centraal. Het vermogen of onvermogen tot conversatie, hetzij fysiek of verbaal, vormt de kern van elke relatie. Een zwarte bloem blijft vormelijk altijd een bloem, een stormachtige lucht kan na verloop van tijd echter ook roze en kleurrijk blijken”, besluit DeSmet. 

Tot en met 28 februari, 20 uur. kan je via de website art auction online bieden op het kunstwerk. De instelprijs bedraagt 1.500 euro. Wie het werk graag vrijblijvend komt bezichtigen vooraleer te bieden, kan in het mudel terecht (Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze).

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...