WEEK VAN DE BELGISCHE MUZIEK in Leietheater

“Onze stad heeft een hele rijke geschiedenis in de Belgische muziekscene, en bewijst ook met een aantal jonge aanstormende talenten haar plaats in Vlaanderen”, zegt schepen van cultuur Rutger De Reu, “daarom willen we de Week van de Belgische Muziek ook niet onopgemerkt voorbij in Leietheater. Ook dit jaar staat gedurende een ganse week de liefde voor muziek van Belgische bodem opnieuw centraal in Leietheater.”

Op vrijdag 3 februari komt Ruben Block (Triggerfinger) zijn soloplaat Looking to Glide voorstellen. Naast nieuwe eigen nummers, blijft dit boegbeeld van de Belgische rockgeschiedenis ook uitpakken met verrassende covers. Glitterpaard, met leden van Mintzkov, Millionaire, Portland en Marble Sounds in de gelederen, trapt de avond af.

Dan is het daags nadien reikhalzend uitkijken naar de Belpop Bonanza City Special. Op zaterdag 4 februari komen Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) de rijke muzikale geschiedenis van Deinze en omstreken in kaart brengen met een speciaal op maat gemaakte zaalshow. Jan Delvaux vertelt al jaren straffe belpopverhalen op Radio 1 en Canvas. Samen met Jimmy Dewit gaat hij op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen over de lokale muziekscene, aangekleed met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus? Humor. Veel humor. Niet te missen voor iedere muziekliefhebber en liefhebber van een goed verhaal tout court.

Deze Belpop Bonanza City Special vormt het startschot van een reeks activiteiten rond het muzikale verleden. De streek kent memorabele muzikanten en plekken die we in de spotlight brengen met een Belpop Bonanza fietstocht die start op Erfgoeddag (23 april 2023) en een Belpop Bonanza boek, van Brielpoort tot Zeverrock, van Meskerem Mees tot Bobby Setter. Nog tal van andere activiteiten zullen gedurende 2023 en 2024 plaats vinden en kan je volgen via www.belpopleieschelde.be

Deze Week van de Belgische Muziek wordt op zondag 5 februari afgesloten met een extra Jazzy Sunday. Abstract Inc weet ieder jazzliefhebber te bekoren met hun frisse, hedendaagse aanpak.

Klinkt als muziek in de oren? Goed, want er is nog meer

Eens de Week van de Belgische Muziek achter de rug is, staat nog wat opkomend talent op het programma, zoals Ana Diaz (ook eerder al te zien op Dour festival) of Omar Dahl (die Midden-Oosterse melodieën met beats vermengen) en spelen locals Dominque Vantomme en Mathias Vanhoecke nog een thuismatch. DWARS verenigt dan weer 8 Deinse organisatoren en kunstenaars, die met enkele unieke mini-concerten voor vuurwerk zullen zorgen tijdens dit indoorfestival op zaterdag 4 maart.

Info & tickets:

www.leietheater.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...