2x brons op provinciale kampioenschappen voor RSC The Handles

The Handles kunnen opnieuw met 3 teams naar het Belgisch kampioenschap. Met drie bronzen medailles op de provinciale kampioenschappen kunnen ze ook tevreden terug kijken op de start van de teamkampioenschappen en hopen op meer op het BK.

Op zaterdag 11 en zondag 12 maart werd in sporthal De Klodde in Zele het laatste provinciale kampioenschap ropeskipping gehouden, ditmaal voor junioren (16+) en senioren (18+).

RSC The Handles was uiteraard aanwezig met 4 teams. De eerste teamwedstrijd van het seizoen is ook meteen de enige kans om zich te selecteren voor het Belgisch kampioenschap.

Op zaterdag sprong het nieuwe junioren meisjesteam met Mira Minnaert, Hanne De Cloet, Noor VandeVelde, Marie Dejaegher en Marit Deraedt. Ze begonnen meteen beresterk aan hun wedstrijd en zagen de trainingen omgezet in mooie punten. Ze stonden dan ook verdiend te glunderen op de bronzen plek. Nog 3 weken trainen om opnieuw de strijd aan te gaan met de andere teams op het Belgisch kampioenschap.

Ook de ervaren Handles Rogier De Boever, Tim Van de Walle, Lowie Bouvijn, Fien Cocquyt, Velika De Jaeger en Rani Coppejans gingen voor niet minder dan een selectie voor het BK en dan nog het liefst door een medaille te winnen op het PK. En die verwachtingen werden ingevuld. Met ook een sterke start maar nog geen perfecte wedstrijd wisten ze met voorsprong de bronzen medaille weg te kapen. Op het naar BK om de puntjes op de i te zetten.

Op zondag kwamen 2 nieuwe 18+ meisjesteams op de wedstrijdvloer. Voor de meeste skippers was het de eerste wedstrijd in de 18+ categorie en afwachten hoe ze stand kunnen houden tussen de oudere skippers. Ella Van Hoey, Hanne De Schinkel, Julie Zenner  en Lotte Tygat hadden niet de wedstrijd waarop ze hoopten. Jammer genoeg geen selectie voor het BK ondanks de mooie oefeningen die ze lieten zien.

Hetzelfde kan gezegd worden voor het team met Jolien Naessens, Sarith Boone, Evy Coulier en Lies Broeckaert. Ook hier werd de verhoopte selectie voor het BK net gemist. Heel jammer maar trainers en skippers zijn zeker dat ze er volgend jaar opnieuw met succes vol voor gaan.

2 medailles en 2 selecties voor het BK is natuurlijk geen slecht weekend. Samen met het beloftentea, Louka Dejaegher, Bo Turpyn, Thor Deraedt en Matteo Cocquyt die zich ook met een bronzen medaille selecteerden voor het BK zijn The Handles opnieuw goed vertegenwoordigd op het Belgisch kampioenschap op 1 en 2 april in Zwijnaarde. #wecanhandleit

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...