Velodromen, unieke fietsbeurs op 3 en 4 juni

Tijdens het weekend van 3 – 4 juni komen fietsliefhebbers aan hun trekken op de tweede editie van Velodromen, een unieke fietsbeurs in en rond de Brielpoort. De beurs mikt op het hele gezin, van jong tot oud(er). Je kan er terecht bij veertig standhouders en er is heel wat animatie voorzien. Tijdens Velodromen worden de vier nieuwe Vive le Vélo fietstochten gelanceerd. Op zaterdag 3 juni kan je gratis de familieroute van 27 kilometer inrijden onder begeleiding, hiervoor moet je wel reserveren. Tickets en info via www.velodromen.be

Net zoals vorig jaar kunnen fietsliefhebbers hun hart ophalen tijdens Velodromen, de unieke fiets- en beleefbeurs in de Brielpoort geïnitieerd en georganiseerd door Stad Deinze en ondersteund door de Provincie Oost-Vlaanderen. Velodromen is een expo-beleefbeurs die alle fietsliefhebbers inspireert en elk gezinslid doet wegdromen. Verschillende standhouders presenteren er een mooi en verscheiden fietsaanbod, met veel aandacht voor nieuwe trends. Verder kan je er genieten van een hapje en een drankje, leuke animatie en kan je zelf fietsen en fietsartikelen testen. Interviews met bekende en minder bekende gasten – Eddy Planckaert komt! – zorgen voor een gezellig kader en een leuke sfeer. 

Vive le Vélo!

En er is meer: Deinze wordt de tweede Vive le Vélo stad in Vlaanderen. Ontdek vanaf Velodromen vier unieke Oost-Vlaamse Vive le Vélo-fietsroutes, doordrenkt met het DNA van het gelijknamige televisieprogramma. Karl Vannieuwkerke – sinds jaar en dag het gezicht van het populaire programma – neemt je mee op de spreekwoordelijke bagagedrager. Via de QR-codes langs de routes krijg je informatieve filmpjes over de streek en de rijke wielergeschiedenis van Deinze. De routes zijn 27, 68, 101 en 167 kilometer lang, er is dus een route op maat van elke fietser.


Op zaterdag 3 juni geeft Karl het startschot en kan je gratis de familieroute van 27 kilometer inrijden onder begeleiding. Je hoeft hiervoor geen toegangsticket aan te kopen voor Velodromen, maar je moet wel jouw plaats reserveren. Er zijn verschillende tijdsloten, vooraf inschrijven via www.velodromen.be

Velodromen – wat valt er te beleven? 

 • Fiets- en beleefbeurs
 • Officiële lancering van de vier Vive le Vélo-fietsroutes 
 • Infietsen kortste Vive le Vélo-fietsroute onder begeleiding
 • 40 standen in de Brielpoort 
 • Foodtruckdorp op het plein voor de Brielpoort
 • Fietstestparcours op de parking van de Brielpoort 
 • Interviews aan de authentieke Vive le Vélo-tafel, met als gastheer Denis Herman (zaterdag en zondag van 14 tot 16 uur). Voormalig wielrenners Eddy Planckaert en Kenny De Ketele, Britt Lambrecht (diëtiste bij Lotto Dstny), Karl Vannieuwkerke en anderen schuiven aan.
 • Gezellige bar 
 • Beleving voor kinderen: pumptrack kidz on wheels en loopfietsenparcours
 • Beleving voor de iets oudere kinderen: fietswedstrijd speed of light. Jouw snelheid bepaalt de snelheid waarmee lichttubes oplichten. Wie er als eerste in slaagt zijn/haar/x tube volledig te doen oplichten, wint!
 • Breng op zondag een bezoekje aan de KOERSbus, gevuld met objecten en memorabilia gelinkt aan kermiskoersen 
 • Deelnemers aan de VIBLO Cycling Challenge op zaterdag 3 juni kunnen Velodromen op zondag 4 juni bezoeken aan voorverkooptarief (5 euro in plaats van 7,5 euro)

Praktisch 

Wanneer? Zaterdag 3 en zondag 4 juni, van 10 tot 18 uur.

Waar? Brielpoort, Lucien Matthyslaan 9, Deinze

Parking: op de Brielpoortparking is er voldoende fietsparking voorzien

Tickets en info? 

5 euro volwassenen (voorverkoop) – 7,5 euro volwassenen (aan de deur)

2,5 euro kinderen (6 t.e.m. 12 jaar)

Gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar

www.velodromen.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...