Skate Contest met afterparty op skatepark Briel

Zaterdag 1 juli is het zover: Deinze Skate Contest wordt dé feestdag voor alle skaters en muziekenthousiastelingen in onze stad! In de voormiddag kunnen 8- tot 12-jarigen deelnemen aan een skate-initiatie. In de namiddag vindt de skatewedstrijd plaats voor zowel recreatieve als gesponsorde skaters. Kraft collective staat in voor de muzikale omkadering van de wedstrijd en voor een afterparty.

Skate-initiatie

De dag wordt afgetrapt tussen 10 en 12 uur met een gratis skate-initiatie voor de 8- tot 12-jarigen. Enkele lokale skaters staan vrijwillig in voor de begeleiding en leren startende skaters tips en tricks aan. “Met veel plezier wakkeren we het enthousiasme aan binnen de sport!” zegt een lokale jongere.

Skate Contest

Vanaf de middag kunnen de deelnemers zich opwarmen voor de wedstrijd die om 13.30 u. start. “De Skate Contest werd vormgegeven in samenspraak met onze lokale skaters. Skateshop Curb staat garant voor de wedstrijdbegeleiding, Kraft collective staat in voor de muzikale omkadering en een afterparty,” zegt jeugdschepen Rutger De Reu.

Deinze Skate Contest wordt onderverdeeld in verschillende groepen skaters, waaronder een -16 en +16 free skate categorie voor recreatieve skaters en een categorie voor gesponsorde skaters. In alle categorieën tonen lokale talenten hun beste tricks. Hiervoor krijgen ze het park 90 seconden volledig voor zichzelf. Deelnemen aan de wedstrijd is gratis en er worden tal van prijzen voorzien ter waarde van 600 euro. Zowel jongens als meisjes zijn van harte welkom om hun kans te wagen binnen één van de drie bovenstaande categorieën. Skateshop Curb staat in voor de wedstrijdleiding en de jurering. 

Geen succes tijdens de contest zelf? Geen probleem, na de contest zullen verschillende korte sessies plaatsvinden waarbij iedereen kans maakt op kleine prijzen. “We zijn blij dat we op deze manier ook voor onze talrijke lokale skaters opnieuw een aanbod kunnen voorzien in Deinze deze zomer,” zegt Rutger De Reu, schepen van jeugd.

Info en inschrijvingen voor zowel de contest als de initiatielessen zijn te vinden via: www.deinze.be/skatecontest.

Afterparty

Na de wedstrijd verandert het skatepark in een dansvloer. Kraft collective organiseert in de late namiddag een gratis ‘open air’. De headliner ‘Aroh’ komt die dag rechtstreeks van het gerenommeerde Paradise City Festival en draait deze zomer ook op Pukkelpop. Verder vervolledigen ‘She The DJ’ en de Brusselse ‘La Dame’ met heel wat vrouwelijk geweld de line-up.

Praktisch
Wanneer?
 Zaterdag 1 juli, 10 u. tot zondag 2 juli, 2 u.
Waar? Skatepark Briel, Mouterijdreef 20, Deinze
Toegang? Gratis
Inschrijven? Inschrijven kan digitaal vanaf 1 juni tot en met 28 juni via www.deinze.be/skatecontest, of op de dag zelf tussen 12.30 u. en 13 u.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...