Dag van de volle brooddoos op GBS De Vaart

1 op 5 kinderen in België groeit op in armoede. Ze gaan vaak naar school met een lege of ongezonde brooddoos. De stichting Pelicano vraagt aandacht voor deze problematiek met de allereerste “dag van de volle brooddoos”. Op 5 juni vullen bekende chefs de brooddozen van alle kinderen op school, onder meer op de gemeentelijke basisschool De Vaart in Nevele.

Stichting Pelicano pakt kinderarmoede in België op een duurzame manier aan. Samen met lokale zorgpartners ondersteunen ze kinderen in armoede tot ze hun diploma halen. Ze voorzien in alle basisbehoeften, op school en daarbuiten, bijvoorbeeld door de kosten voor de jeugdbeweging of sportclub te dragen. In Deinze zijn 11 zorgpartners aangesloten bij stichting Pelicano, de voorbije jaren werden tientallen kinderen ondersteund.

“Gezonde voeding is essentieel in de aanpak van kinderarmoede”, weet Trees Van Hove, schepen van onderwijs. “Met een lege maag kan je je niet concentreren op school. Er zijn ook emotionele, sociale en fysieke gevolgen. Een goed gevulde brooddoos is dus van groot belang om de vicieuze armoedecirkel te doorbreken.”
De kinderen van GBS De Vaart zamelden onder andere via een sobere maaltijd geld in voor stichting Pelicano. Met een duwtje in de rug door het stadsbestuur kunnen ze een cheque ter waarde van 1.000 euro overhandigen, goed voor 400 volle brooddozen. Wie de actie wil steunen, kan doneren via www.vollebrooddoos.be. Donaties vanaf 40 euro zijn bovendien fiscaal aftrekbaar.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...