Oude Meigem komt tot leven met nieuw boek over plaatsnamen

Jan Luyssaert heeft in samenwerking met de Meigemnaars Luc Bauters en Luc Bauwens een boek over oude plaatsnamen in Meigem geschreven.

Na jarenlang onderzoek verzamelde hij meer dan 500 plaatsnamen in oude documenten. Het boek ‘MEIGEMSE TOPONIEMEN TOT 1789’ past binnen in een reeks in onze streek over oude plaatsnamen. Er is eveneens een oude kaart van 1789 als bijlage in opgenomen.  De publicatie wordt uitgeven door de heemkundige kring ‘Het Land van Nevele’ en krijgt steun van de Cultuurregio Leie Schelde.

Het boek wordt op zaterdag 17 juni om 16 uur gepresenteerd in zaal Reigersnest in Meigem. Voordien leiden de auteurs geïnteresseerden rond in een historische wandeling in Meigem (afspraak om 14u30 aan de kerk). 

Geïnteresseerden kunnen het boek bestellen aan 19 euro.

Meer info op de website www.landvannevele.com. De oplage is beperkt. Eventueel resterende boeken worden op 17 juni nog aangeboden aan 23 euro.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...