Ontdek het nieuwe cultuurseizoen van Leietheater

Aan de vooravond van z’n vijfde seizoen stelt Leietheater graag het nieuwe gevarieerde programma voor waarbij de cultuurliefhebber opnieuw kan proeven van het neusje van de zalm binnen het Belgische cultuurlandschap. 

“Ons vierde seizoen was, na corona, het eerste volwaardige seizoen en een schot in de roos. Steeds meer vinden Deinzenaren en mensen uit de ruime regio van onze stad de weg naar ons theater. We bouwen volgend seizoen verder aan onze succesformule, met een brede waaier aan diverse niches van de podiumkunsten”, zegt Rutger De Reu, schepen van Cultuur.

Het nieuwe cultuurprogramma in een notendop

Het cultuurseizoen start met de try-out van de nieuwe (en grootste) voorstelling Da Capo van Circus Ronaldo. Verwacht voorts een divers aanbod met grote en kleine gezelschappen, van theater en muziek tot dans en comedy. 

Naast de recentste voorstelling van Compagnie Cecilia zijn ook de nieuwe creaties van Bruno Vanden Broecke, Ontroerend Goed en DE HOE dit najaar in Leietheater te zien. Het Zuidelijk Toneel & Sarah Moeremans bezorgen ons een XL theateravond met de trilogie Crashtest Ibsen.

De muzikale noten komen van Hooverphonic die z’n twintigjarig bestaan viert. Ook Frank Vander Linden en Marble Sounds trekken onze grote zaal in voor een intiem theaterconcert. Volgend seizoen vinden ook de zware gitaren hun weg naar de kleine zaal. De metalband Cobra The Impaler geeft een try-out voor ze het clubcircuit afschuimen. De Deinse/Zultse band Turpentine Valley komt het publiek voordien al opwarmen. 

Alex Agnew komt onze lachspieren op de proef stellen in z’n nieuwe zaalshow Wake me up when it’s over. Later in het seizoen zorgen Michael Van Peel, Kommil Foo, Lukas Lelie en Amelie Albrecht nog voor de komische noot in Leietheater. 

In het kader van NEXT-festival presenteren we de internationale dansvoorstelling Sacrifice while lost in salted Earth van de Noors/Iraanse choreograaf Hooman Sharifi. Kies voor avontuurlijke dansvoorstellingen, met in het voorjaar de solo van Lisbeth Gruwez of de nieuwe voorstelling van Lisa Vereertbrugghen die een combinatie maakt van authentieke volksdans op hardcore techno. De beloftevolle Belgische choreografe Zoë Demoustier – die werkt onder de vleugels van Ultima Vez – presenteert de ontroerende dansvoorstelling What Remains, die tevens geselecteerd werd voor Het TheaterFestival. 

Kwaliteitslabel

“Ieder jaar in juni maakt de jury van Het TheaterFestival zijn keuze van de meest belangwekkende voorstellingen bekend. Deze selectie kan gezien worden als een kwaliteitslabel van alle voorstellingen die het voorbije seizoen in première gingen. Leietheater toonde reeds enkele voorstellingen uit deze selectie: Een leuk avondje uit van Jetse Batelaen / Artemis en Voorjaarsontwaken van WOLF WOLF. Nog beter nieuws is dat we volgend seizoen nog meer voorstellingen presenteren die door de jury bekroond werden”, zegt schepen van cultuur Rutger De Reu. 

Deze geselecteerde voorstellingen zijn nog in Deinze te zien:

  • The Making of Berlin van BERLIN / Yves Degryse
  • What Remains van Zoë Demoustier / Ultima Vez
  • ZEEMAAL van Laika & Sien Vanmaele
  • De Bleke Baron van Kopergietery / KGbe (schoolvoorstelling)
  • Vake Poes; of hoe God verdween van Lisaboa Houbrechts / laGeste (busreis in het kader van Bij de buren)

Uitgebreid aanbod voor gezinnen

Elke laatste zondag van de maand is er een uitgebreid programma voor gezinnen. Bij Allemaal Beestjes kunnen de allerkleinste peuters (van 1,5 tot 4 jaar) hun eerste filmische theaterervaring opdoen. Maar ook Artemis komt terug naar Deinze met een voorstelling voor tieners: (…) Een voorstelling die schijt heeft aan een vage titel (12+). Ook de populaire Kapitein Winokio brengt zijn nieuwe show Een circus van gevoelens naar Leietheater. Bambiraptor (vorig jaar geselecteerd voor Het TheaterFestival) is te zien in het voorjaar. Daarnaast organiseren we een nieuwe editie van de succesvolle literaire kermis voor jonge boekenwurmen en tekenaars, met opnieuw jeugdauteurs en illustratoren te gast om wervelende workshops te organiseren.

Familiefilm op zondag

Leietheater lanceert een nieuwe filmformule op zondag familiedag. Naast maandelijkse familievoorstellingen kan je nu ook één zondag per maand smullen van een heerlijk ontbijt en je nadien in onze filmzaal nestelen voor een leuke familiefilm. Schuif vanaf 9.30 uur aan de ontbijttafel aan in de theaterbar Cavea. Zij voorzien een basisontbijt dat je naar eigen wens kan uitbreiden. Om 11 uur start de familiefilm. Film zonder ontbijt kan uiteraard ook! 

De Klaproos in Landegem

Volgend seizoen biedt de Klaproos eveneens een gevarieerd programma aan, met Jade Mintjens, Tim Oelbrandt, Johnny Trash, Wannes Cappelle & Nicolas Callot, Jan De Smet en Katelijne Verbeke & Evelien Bosmans. Voor elk wat wils! Geniet bovendien van een voordelig tarief met het Klaproospakket dat nu al te koop is. 

Stel je eigen pakket samen en geniet van volumekorting

“Na het eerste succes van de mix & match volumekorting van vorig seizoen, kan het publiek ook dit seizoen zelf een pakket kiezen en samenstellen. Leietheater maakte een selectie van voorstellingen waarbij het publiek één voorstelling kiest uit elke kolom en op die manier geniet van 20% korting voor vier voorstellingen”, zegt schepen van cultuur Rutger De Reu. De keuzekolommen vind je terug in de brochure en online. 

Vanaf volgend seizoen is ook de actie Tarief Compagnie van toepassing op een selectie voorstellingen in Leietheater, waarbij je een voucher ontvangt voor theaterbar Cavea wanneer je twee 70-plussers meeneemt naar deze voorstelling. 

Seizoenpresentatie 

Omdat het voor het publiek misschien moeilijk kiezen is in het uitgebreide aanbod zal het programmatorenteam het programma persoonlijk toelichten op de seizoenpresentatie op woensdag 6 & 7 juni om 18 uur en 20 uur. Naast persoonlijke tips krijgt het publiek extra uitleg en video’s over bepaalde gezelschappen en voorstellingen. Deze presentatie is gratis, maar met een beperkt aantal plaatsen. Vooraf inschrijven is aangewezen!

Voor het eerst geven de programmatoren ook een seizoenpresentatie in de Klaproos in Landegem.  

Start ticketverkoop

De ticketverkoop start op woensdag 14 juni om 10 uur, online en aan de ticketbalie.
De ticketbalie is die dag uitzonderlijk open van 10 t.e.m. 16 uur. 

Het volledige programma vind je online. 

Info

Leietheater 

Brielstraat 8, 9800 Deinze

09 381 07 40

www.leietheater.be

Ticketbalie: open van dinsdag t.e.m. vrijdag van 14 tot 16 uur– op vrijdag 17 juni uitzonderlijk vanaf 10 uur.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...