Zomerschool in Deinze

Van 3 tot en met 14 juli wordt er voor het eerst een zomerschool voor kinderen uit het basisonderwijs georganiseerd in Deinze, in de gebouwen van het Erasmusatheneum en De Kleurenplaneet in de Peter Benoitlaan. Deelnemen is gratis. 

Tijdens de zomervakantie gaat veel leerinhoud verloren. Daarom worden er in Vlaanderen zomerscholen georganiseerd. Kinderen krijgen in de voormiddag spelenderwijs lesinhoud aangeboden terwijl ze in de namiddag deelnemen aan allerlei ontspannende activiteiten.

Voor het eerst wordt een zomerschool voor kinderen uit het basisonderwijs georganiseerd in Deinze. Van
3 tot en met 14 juli kunnen ze terecht in de gebouwen van het Erasmusatheneum en De Kleurenplaneet in de Peter Benoitlaan. “De zomerschool staat open voor alle kinderen, niet alleen voor kinderen met taalachterstand of leermoeilijkheden”, verduidelijkt schepen van onderwijs Trees Van Hove. “We hebben de organisatie in handen gegeven van vzw Tweety. Zij hebben al jarenlang ervaring in de organisatie van vakantiekampen en organiseren ook zomerscholen in Nazareth en De Pinte.”

De zomerschool is erkend en gefinancierd door het departement onderwijs van de Vlaamse Overheid. Deelnemen is gratis, er wordt in kleine groepjes per leerjaar gewerkt. Ervaren leerkrachten staan in voor de begeleiding.

Info
Dienst onderwijs
[email protected]
www.deinze.be/zomerschool 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...