Hellmut goes Metal in de Brielpoort

Nadat hij op de afgelopen editie van Graspop menig metalhart wist te veroveren, komt Helmut Lotti dit najaar naar de Brielpoort. Hij zal er zijn volledige metalset spelen op 1 november. Tickets zijn reeds beschikbaar via www.leietheather.be.

Helmut Lotti heeft zich in zijn dertig jaar durende carrière al aan vele muziekgenres gewaagd, en alles wat hij aanraakt verandert in goud of platina. Een genre dat hij nog niet verkend had, is metal. Althans tot september 2022, want toen nam Helmut voor rockzender Radio Willy de gekende hit ‘Run To The Hills van Iron Maiden onder handen. De cover werd al snel dé virale video van het najaar en werd zelfs opgepikt tot ver buiten onze landsgrenzen. Vorige maand speelde Helmut Lotti op de weide van Graspop en kroonde hij zich tot ultieme Graspop-held.

“We zijn blij dat Helmut met zijn metaltour halt houdt in onze Brielpoort. Toch wel dé pop- & rocktempel van Vlaanderen. Doorheen de jaren kwam zowat elke internationale band hier over de vloer. Op woensdag 1 november 2023 zal Hellmut zijn metalduivels ontbinden in de Brielpoort. Het wordt een uniek concert waarbij hij een uitgebreid hardrockrepertoire zal brengen met al zijn favorieten uit het genre, waaronder klassiekers van Alice Cooper, AC/DC, Motörhead, Scorpions en natuurlijk Iron Maiden! Niet toevallig allemaal bands die ooit in deze iconische rocktempel optraden”, zegt Rutger De Reu, schepen van Cultuur.

“Graspop kreeg een compacte set van 50 minuten te horen, ik sta nu al te popelen om in de Brielpoort mijn volledige set te spelen. We gaan het publiek hopelijk een tweede keer kunnen verrassen,” zegt Helmut Lotti.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...