jarDeins zorgt voor een fijne nazomer met openluchtfilms, concert en familiepicknick

Het laatste weekend van augustus zorgt jarDeins voor een mooie, ontspannen uitsmijter van een goedgevulde zomervakantie. Het filmscherm wordt dit jaar opnieuw opgezet in de tuin voor Leietheater. Naast openluchtfilm op vrijdag is er een fijn clubconcert met nadien openluchtfilm op zaterdag en een geanimeerde familiepicknick op zondag. 

“JarDeins is ondertussen een gevestigde waarde in ons cultuuraanbod, waarmee we het einde van de zomer vieren, maar ook de start van een nieuw theaterseizoen.”, zegt Schepen van Cultuur Rutger De Reu, “We proberen naast film en muziek ook altijd eens uit de ban te springen met iets nieuws, en de familiepicknick zal deze verwachting dit jaar zeker inlossen. Jong en oud zal van JarDeins kunnen genieten.”

openluchtfilm Babylon 


Op vrijdag 25 augustus om 21u start jarDeins met de opzwepende, uitzinnige film Babylon. Deze muzikale, spectaculaire film over het Hollywood in de jaren 20 is ideaal om op groot scherm te zien in openlucht. Leietheater voorziet opnieuw hun comfortabele strandstoelen. Het publiek kan eigen drank en versnaperingen meebrengen in hun frigobox. 

concert Johannes Is Zijn Naam

Op zaterdag 26 augustus om 20u treedt Johannes Is Zijn Naam, het soloproject van Johannes Verschaeve, op in de clubzaal van Leietheater. Je kent Johannes waarschijnlijk als de prettig gestoorde frontman van The Van Jets. Poëtische, Nederlandstalige teksten kronkelen zich tussen sissende ritmeboxen en primitieve synths met Johannes als een eenzame crooner aan de microfoon. 

Na het clubconcert is er opnieuw een openluchtfilm, die bovendien gekozen werd door Johannes! Hij koos voor de Belgische kaskraker Close omdat die film hem zo ontroerde. Het is tevens de laatste kans om deze op groot scherm te zien!

familiepicknick met animatie op zondag


Sluit de zomervakantie zondag 27 augustus af met een lekkere, zomerse familiepicknick in de tuin tussen Leietheater en mudel. De gezinnen kunnen hun eigen huisbereide picknick en goedgevulde frigobox meenemen en een leuke spot uitzoeken in onze weelderige tuin. Leietheater zorgt voor de animatie. Bij de action weaving maken de kinderen een reusachtig web van allerlei gekleurde, gerecyclede touwen. Tijdens de workshop Trashbeatz gebruiken de kinderen allerlei goed klinkend afval om coole deuntjes te maken. In de boekenhoek van de bibliotheek kunnen de kinderen genieten van strips of voorleesmomenten. Ook mudel zorgt voor een leuk knutselatelier. Studio 45 zal zomerse vinylplaatjes komen draaien en laidback vibes uitstrooien over de picknick. Duik zelf je platenkast in en breng je ultieme zomerklassieker mee. Een heerlijke vakantieafsluiter voor het hele gezin!

Praktische info:

concertticket: € 15 / -26 jaar € 7,50
filmticket: € 5
familiepicknick op zondag: gratis – reserveren is aangewezen omwille van beperkte plaatsen in de workshop.Meer info & tickets: www.leietheater.be of Rutger De Reu (0473/564548), schepen van Cultuur

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...