Dure parkeerkaarten voor handelaars in Deinze onaanvaardbaar voor N-VA

Op de gemeenteraad van augustus kwam een aanpassing van het parkeerbeleid als punt ter sprake. Hier werd door CD&V en Open Deinze het voorstel gelanceerd om de handelaars in de Kortrijkstraat, Gentstraat en de Tolpoortstraat het deel gelegen tussen Kortrijkstraat en Statieplein de mogelijkheid te geven om één gemeentelijke parkeerkaart aan te vragen. Dit mits vergoeding van 120 euro per jaar om onbeperkt in tijd te parkeren op de parking Gaversesteenweg langs de spoorweg.

De N-VA fractie kon zich absoluut niet vinden in dit voorstel en herinnerde de meerderheid eraan dat men in november 2022 al een aanpassing heeft doorgevoerd waarbij de bewonerskaarten van 60 naar 30 euro gingen voor inwoners die langs dezelfde straten wonen. “Het lijkt ons absurd om aan handelaars zoveel geld te vragen om op een randparking te parkeren” stelt raadslid en ondernemer Bart Vermaercke. “De handelaars moeten in gesteund moeten worden om te ondernemen in Deinze en dure parkeerkaarten maken daar geen deel van uit” stelt Vermaercke. 

Ook collega raadslid Matthias Neirynck (N-VA) treedt Vermaercke bij: “het parkeerbeleid in Deinze is heel onoverzichtelijk” hekelt hij. “Bovendien werden de afgelopen jaren een aantal prijsverhogingen doorgevoerd die we moeilijk kunnen appreciëren, we moeten zowel handelaars ten volle ondersteunen en het voor bezoekers aantrekkelijk maken om te komen winkelen in Deinze” stelt Neirynck. 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...